ΚΥΠΡΟΣ

Μήνυμα Ενότητας έστειλε ο Νίκος Αναστασιάδης

Μήνυμα Ενότητας έστειλε ο Νίκος Αναστασιάδης

Μήνυμα ενότητας απέστειλε σήμερα, Κυριακή 2 Νοεμβρίου ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, στα αποκαλυπτήρια της προτομής του αγωνιστή της ΕΟΚΑ Χαρίλαου Ξενοφώντος στην Μεσόγη.

Κατά την ομιλία του, ο κ. Αναστασιάδης τόνισε:

«Στον αγώνα για την αντιμετώπιση της συνεχιζόμενης τουρκικής κατοχής, αλλά και των τουρκικών προκλήσεων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας, πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι και ομόθυμοι, χωρίς πολιτικές αποχρώσεις, χωρίς κομματικούς διαχωρισμούς και ιδεολογικά ιδιώματα.
Θέλω να πιστεύω πως αυτό είναι που ισχύει, γιατί μας ενώνει όλους ο αντικατοχικός αγώνας. Κανείς δεν έχει το μονοπώλιο του. Όλοι έχουμε κοινό μας στόχο μια βιώσιμη λύση που θα οδηγεί σε απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας και του κυπριακού λαού».

Για τις προκλήσεις των Τούρκων, είπε: «Είναι επιτέλους η ώρα, να αποτιμήσουμε με αντικειμενικότητα το παρελθόν και ενωμένοι να κοιτάξουμε το μέλλον, να προχωρήσουμε μπροστά, να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας και να αναγεννήσουμε την πατρίδα. αποτελεί χρέος και οφειλή μας προς όσους αγωνίστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας, αλλά και προς τις μέλλουσες γενεές ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε την τουρκική προκλητικότητα και αδιαλλαξία».

Στη συνέχεια ο κ. Αναστασιάδης έκανε λόγο για «χρέος και οφειλή των Κυπρίων για όσους αγωνίστηκαν, η παράδοση στων παιδιών της Κύπρου μιας ενωμένης, ελεύθερης και δημοκρατικής Κύπρου», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.
Καταλήγοντας τόνισε: «Αυτό το χρέος, προς την πατρίδα, τους ήρωες μας και τους αγωνιστές της ελευθερίας, όπως ο Χαρίλαος Ξενοφώντος που σήμερα τιμούμε, δεν μπορούμε να το αφήσουμε ανεξόφλητο ».

Σχετικές ειδήσεις