ΚΥΠΡΟΣ

Απάντηση της Άγκυρας αναμένει η Λευκωσία για την ΑΟΖ

Απάντηση της Άγκυρας αναμένει η Λευκωσία για την ΑΟΖ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Ιωάννης Κασουλίδης αποκάλυψε πως η κυβέρνηση ετοίμασε τη γραπτή θέση της για ΑΟΖ και υδρογονανθράκων, βάσει όσων συμφωνήθηκαν στο τελευταίο Συμβούλιο Αρχηγών, που εστάλη στον αντιπρόεδρο της Ελληνικής κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος και τη μετέφερε στην 'Αγκυρα.

Είπε πως η Τουρκία δέχεται να συζητήσει επί της θέσης της Λευκωσίας και αναμένεται να δώσει τις δικές της απόψεις στην ελληνική κυβέρνηση

Ο κ. Κασουλίδης ανέφερε πως η μεταφορά των κυπριακών θέσεων συμφωνήθηκε κατά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην Κύπρο.

Πρόσθεσε πως όποιες κι να είναι οι αντιδράσεις της Τουρκίας, οι χειρισμοί θα γίνουν κι οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν από τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, μόλις θα είναι σε θέση να αναλάβει τα καθήκοντά του, μετά την αποκατάσταση της υγείας του.

«Δεν υπάρχει κανένα σενάριο», τόνισε ο Κύπριος Υπουργός και ευχαρίστησε την Ελληνική κυβέρνηση για τις προσπάθειες της.

«Από όλους τους άλλους μεσολαβητές, που έσπευσαν από την αρχή να αρχίσουν να μας προτείνουν μέσες λύσεις στο θέμα που δημιούργησε το «Μπαρμπαρός», νομίζω ότι ο πιο κατάλληλος να εμπιστευτούμε είναι η Ελλάδα», τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών.

Σε ερώτηση για την πιθανή ενεργειακή συνεργασία μεταξύ Τουρκίας - Ρωσίας, ο κ. Κασουλίδης απάντησε ότι αυτό θα πρέπει να προβληματίσει την Ευρώπη, η οποία ανησυχούσε από τη μια για το ρόλο της Ουκρανίας και το κλείσιμο της στρόφιγγας δια της Ουκρανίας και τώρα πάει ν' αφήσει τη στρόφιγγα στα χέρια του κ. Ερντογάν.-

Σχετικές ειδήσεις