ΚΥΠΡΟΣ

ΥΠΑΜ: Επίσκεψη σε στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ

ΥΠΑΜ: Επίσκεψη σε στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ

Ο Υπουργός Άμυνας επισκέφτηκε σήμερα το πρωί 29/12/2014 εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ σε περιοχή της Λευκωσίας ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και μετέφερε τις ευχές του Προέδρου της Δημοκρατίας τόσο στους στρατιώτες όσο και στο προσωπικό της ΕΛΔΥΚ, καθώς και το μήνυμα για πίστη, ελπίδα και αισιοδοξία για τη νέα χρονιά που μπαίνει.

Κατά την επίσκεψή του στο στρατόπεδο, ο κ. Φωκαϊδης δέχθηκε τις ευχές των στρατιωτών και του προσωπικού της ΕΛΔΥΚ και άκουσε παραδοσιακά κάλαντα.

Μιλώντας προς τους στρατιώτες και το προσωπικό της ΕΛΔΥΚ, ο Υπουργός Άμυνας είπε ότι Ελλάδα και Κύπρος βιώνουν αυτή την περίοδο δύσκολες στιγμές.

«Βρισκόμαστε σε μια συγκυρία που απαιτεί εγκαρτέρηση, πίστη, αλλά και ομοψυχία. Είμαι βέβαιος ότι θα περάσουμε και την παρούσα δύσκολη περίοδο, όπως ξεπεράσαμε στο παρελθόν και πολλές άλλες και χειρότερες. Λαοί που έχουν βαθιές ρίζες, έχουν μια μακρά ιστορία είναι βέβαιο ότι θα βρουν τον τρόπο να ξεπεράσουν τις όποιες δυσκολίες και να ατενίσουν με αισιοδοξία και ελπίδα το μέλλον. Οι ένοπλες δυνάμεις κάθε χώρας αποτελούν βασικό στοιχείο προαγωγής αυτής της ελπίδας και της προοπτικής, γιατί παρά την μεγάλη απαξίωση που παρατηρείται στις μέρες μας σε όλους τους θεσμούς και στην Ελλάδα και στην Κύπρο, τυγχάνουν της εμπιστοσύνης της κοινωνίας γι' αυτό είναι θεσμοί προαγωγής και της κοινωνικής συνοχής αλλά και της εθνικής ομοψυχίας», πρόσθεσε.

Ο κ. Φωκαϊδης εξέφρασε τις βαθιές του ευχαριστίες για την διαχρονική προσφορά της ΕΛΔΥΚ στον αγώνα που καταβάλετε για την απελευθέρωση και την επανένωση της Κύπρου και ευχήθηκε στο προσωπικό και στους στρατιώτες της ΕΛΔΥΚ «χρόνια πολλά, καλή χρονιά πάντα με υγεία και κάθε καλό».

Ακολούθως, παρέδωσε, εκ μέρους του Προέδρου Αναστασιάδη, ένα δώρο για τις ανάγκες του στρατοπέδου.

Ο Διοικητής της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου, Συνταγματάρχης Εμμανουήλ Θεοδώρου, σε σύντομη ομιλία του είπε: «Μαζί με τα χρόνια πολλά εκείνο το οποίο θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω για την καινούργια χρονιά είναι ότι η ΕΛΔΥΚ θα συνεχίσει να εκπαιδεύεται σκληρά προκειμένου να ανταποκριθεί στις προσδοκίες αλλά και στην αγάπη του κυπριακού λαού».

«Μια αγάπη την οποία εισπράττουμε παντού, στην καθημερινότητα μας και η οποία μας γεμίζει υποχρεώσεις έναντι των Κυπρίων αδελφών», πρόσθεσε.

Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, αντιστράτηγος Γεώργιος Μπασιακούλη, σε χαιρετισμό του είπε ότι τα δύο τάγματα της ΕΛΔΥΚ που βρίσκονται σε περιοχές της Λευκωσίας είναι δύο ισχυρές γροθιές της δύναμης.

«Είναι δύο τάγματα που αποτελούν το καμάρι του ελληνικού στρατού και πρέπει να ιδιαίτερη τιμή του καθενός αξιωματικού, υπαξιωματικού, στρατιώτη που υπηρετεί στην Κύπρο και αυτό το γεγονός παρουσιάζεται καθημερινά σε όλες μας τις εκδηλώσεις από το πόσα ζεστά η κυπριακή κοινωνία και με πόσο σεβασμό υποδέχεται αυτά τα Ελληνόπουλα. Νομίζω ότι το πεντηκοστό πέμπτο έτος που θα διανύσει με το νέο έτος ,της παρουσίας της δύναμης εδώ σε αυτό το νησί, και δεν ξέρω πόσα άλλα ακόμα χρόνια θα χρειαστεί να είναι εδώ γιατί θα είναι εδώ η δύναμη, αυτό δείχνει τη θέληση και της Ελλάδας αλλά και της Κύπρου να εκπαιδεύει τα στελέχη και τους στρατιώτες της, ούτως ώστε όταν χρειαστεί να δηλώσουν παρόντες», πρόσθεσε.

Ευχήθηκε, τέλος, καλή χρονιά στο προσωπικό και στους στρατιώτες της ΕΛΔΥΚ και κάθε καλό στην πατρίδα.

Πηγή ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις