ΚΥΠΡΟΣ

Λιγότερες οικογένειες στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Αμμοχώστου

Λιγότερες οικογένειες στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Αμμοχώστου

Μειώθηκε κατά εκατόν οικογένειες ο αριθμός των αιτούντων βοήθειας και στήριξης από τον περασμένο Νοέμβριο από το Κοινωνικό Παντοπωλείο "Φωλιά Αγάπης" της Ιεράς Μητρόπολης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου.

Οπως δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπεύθυνος του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Μητρόπολης Κωνσταντίας - Αμμοχώστου, Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Καρράς «πέρσι την αντίστοιχη περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς γύρω στις 500 οικογένειες ζήτησαν και πήραν βοήθεια από το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Μητρόπολης. Ωστόσο, φέτος ο αριθμός αυτός μειώθηκε κατά 100 οικογένειες, δηλαδή δόθηκε βοήθεια σε περίπου 400 οικογένειες, σε ολόκληρη την επαρχία».

Ο πατέρας Αυγουστίνος ανέφερε πως «την Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014, παραμονή Πρωτοχρονιάς, το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα ανοίξει, προκειμένου οικογένειες ή άτομα τα οποία έχουν ανάγκη, να πάρουν επιπρόσθετη βοήθεια σε τρόφιμα ή άλλα αγαθά».

Ερωτηθείς κατά πόσον υπάρχουν ανάγκες σε τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, ο πατέρας Αυγουστίνος απάντησε πως «το Παντοπωλείο έχει κατά τη διάρκεια των γιορτών πάρει αρκετές προσφορές και είναι πλήρες. Ωστόσο μετά την έλευση του καινούργιου χρόνου το Παντοπωλείο θα αρχίσει να προετοιμάζεται για στήριξη μεγαλύτερου αριθμού οικογενειών αφού αρκετά άτομα που το καλοκαίρι εργάζονται σε ξενοδοχεία και άλλες επιχειρήσεις της περιοχής, το χειμώνα μένουν χωρίς δουλειά».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις