ΚΟΤ: Ψάχνει λύσεις λόγω της μείωσης των Ρώσων τουριστών

Newsroom Newsroom

ΚΟΤ: Ψάχνει λύσεις λόγω της μείωσης των Ρώσων τουριστών

Στα επίπεδα του 2013, με αναμενόμενη αύξηση 5% περίπου παραμένει η ρωσική αγορά σε ό,τι αφορά την Κύπρο, ενώ ο εξερχόμενος τουρισμός από τη Ρωσία συνολικά παρουσιάζει πτώση 50%, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΚΟΤ.

Στα επίπεδα του 2013, με αναμενόμενη αύξηση 5% περίπου παραμένει η ρωσική αγορά σε ό,τι αφορά την Κύπρο, ενώ ο εξερχόμενος τουρισμός από τη Ρωσία συνολικά παρουσιάζει πτώση 50%, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΚΟΤ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, μετά τις κυρώσεις της ΕΕ έναντι της Ρωσίας και τις δυσμενείς επιπτώσεις τους στη ρωσική τουριστική αγορά (με τις αρνητικές επιπτώσεις και στην κυπριακή αγορά), δραστηριοποιήθηκε -αναφέρεται στην ανακοίνωση - σε κάθε κατεύθυνση καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για άμβλυνση του προβλήματος και συγκράτηση της πτωτικής τάσης της ρωσικής αγοράς.

Ως γνωστό, η ρωσική αγορά παραμένει η δεύτερη σημαντικότερη πηγή τουριστικού ρεύματος προς την Κύπρο.

Οι προσπάθειες που καταβάλλονται, και τα μέτρα που έχουν ληφθεί, αναφέρει ο ΚΟΤ σε ανακοίνωσή του, είχαν σαν αποτέλεσμα τη συγκράτηση της πτωτικής τάσης προς την Κύπρο, αφού η ρωσική αγορά παρουσιάζει παγκόσμια πτωτική τάση της τάξης του 50% στον εξερχόμενο τουρισμό, ενώ προς την Κύπρο παραμένει μέχρι στιγμής στα επίπεδα του 2013 με αναμενόμενη αύξηση 5% περίπου.

Ο Οργανισμός και το Διοικητικό Συμβούλιο, σημειώνεται, βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με Ρώσους Οργανωτές Ταξιδίων με στόχο τον περιορισμό των απωλειών στο μέγιστο δυνατό βαθμό για το 2015.

Τονίζεται περαιτέρω ότι η μείωση του τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία θα εντείνει σε μεγαλύτερο βαθμό τον ανταγωνισμό με άλλες χώρες, οι οποίες προσδίδουν μεγάλη αξία στην αγορά αυτή, αυξάνουν τα κονδύλια διαφήμισης τους, σε μια εποχή που τα μειωμένα κονδύλια του ΚΟΤ μας υποχρεώνουν σε διαφημιστική απουσία.

Επιπρόσθετα, σημειώνεται, ανταγωνιστικές μας χώρες όπως η Τουρκία και η Αίγυπτος μπορούν να προβαίνουν σε Συμφωνίες με Οργανωτές Ταξιδίων χωρίς τους περιορισμούς στους οποίους υπόκειται η Κύπρος λόγω Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με στοχευόμενη αναπροσαρμογή του Προϋπολογισμού του Οργανισμού και ειδικά στα κονδύλια διαφήμισης, αναφέρει ο ΚΟΤ, θα επιτραπεί στην Κύπρο να διεκδικήσει με περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας αυτά που δικαιούται από τη διεθνή τουριστική αγορά.

Παράλληλα, εντατικοποιούνται οι προσπάθειες και σε άλλες αγορές που δυνατό να μπορέσουν να αναπληρώσουν μέρος των απωλειών, όπως Ισραήλ, Ολλανδία, Πολωνία, Αυστρία, Ελβετία και Γαλλία, για τις οποίες έχουν εκπονηθεί Σχέδια Συνεργασίας με Οργανωτές Ταξιδίων στα πλαίσια της πολιτικής του Οργανισμού για συνεργασία με Οργανωτές Ταξιδίων.

Εντάθηκαν επίσης, αναφέρει ο ΚΟΤ, οι επαφές με Οργανωτές Ταξιδίων στο Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, και Σκανδιναβικές Χώρες που είχαν σαν αποτέλεσμα και τη δρομολόγηση νέων πτήσεων. Δρώντας προληπτικά, αρμόδιοι Λειτουργοί και Μέλη του ΔΣ πραγματοποίησαν επισκέψεις σε ανερχόμενες και υφιστάμενες αγορές, και είχαν συναντήσεις με ανώτατα στελέχη ταξιδιωτικών Οργανισμών και αεροπορικών Εταιρειών και παρακολουθούν στενά την εξέλιξη των αγορών επί καθημερινής βάσεως.

Έχει επίσης αυξηθεί και βελτιωθεί η προσβασιμότητα προς και από την Κύπρο, σε αρκετά δρομολόγια που δεν εξυπηρετούνταν μέχρι σήμερα, όπως Βίλνιους, Στοκχόλμη, ενώ επίσης για το 2015 θα προστεθούν σημαντικά νέα δρομολόγια όπως Αμβούργο, Βρέμη, Ντύσσελντορφ, Βερολίνο, Κατόβιτσε, Ρώμη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο συνεχίζει να παρακολουθεί την κατάσταση και δρα προληπτικά προς όλες τις κατευθύνσεις. Μέρος της δράσης του αφορά την άμβλυνση της εποχικότητας και επέκταση της τουριστικής περιόδου και κατά τους μήνες του Χειμώνα. Προς τούτο, συνεργάζεται στενά με τους εταίρους στην Κύπρο, Συνδέσμους Ξενοδόχων, Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής, Ξεναγών, Αειφόρου Τουρισμού, Εταιρεία Αγροτουρισμού, κλπ.

Ο ΚΟΤ, σημειώνει, καταβάλλει άοκνες προσπάθειες με πολλές ώρες εργασίας, και συνεργάζεται στενά με όλους τους εμπλεκόμενους για να μπορέσει να φέρει σε πέρας το δύσκολο έργο του και να ανταποκριθεί στις προκλήσεις για το καλό του τόπου. Ταυτόχρονα, εντείνονται οι προσπάθειες του για καλύτερη ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος, το οποίο θα πρέπει να παρουσιάσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του.

Πηγή ΚΥΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved