ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Αναστασιάδης καταγγέλει την Τουρκία για υπονόμευση

Κύπρος: Αναστασιάδης καταγγέλει την Τουρκία για υπονόμευση

Η Τουρκία όχι μόνο δεν ευνοεί αλλά υπονομεύει την επανένωση της Κύπρου, κατήγγειλε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σε άρθρο του στην κυπριακή «Καθημερινή».

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας σημειώνει επίσης ότι δεν είναι καθόλου τυχαία η χρονική στιγμή που η Τουρκία επέλεξε να κλιμακώσει την ένταση.
«Σε μια περίοδο πραγματικής αναβάθμισης του γεωπολιτικού ρόλου της Κυπριακής Δημοκρατίας και ανάδειξής της ως παράγοντα σταθερότητας, η Άγκυρα επιλέγει να δυναμιτίσει την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ειρήνη, την οποία η Κύπρος και άλλες χώρες της περιοχής αγωνίζονται να οικοδομήσουν» αναφέρει στο άρθρο του.
Ο κ. Αναστασιάδης σημειώνει πως ο φυσικός πλούτος δεν θα πρέπει να αποτελεί πρόσχημα για δημιουργία νέων τετελεσμένων εις βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά κίνητρο για την επίτευξη το συντομότερο δυνατό μιας ειρηνικής λύσης που θα διασφαλίζει την ενότητα του κράτους, του λαού και της οικονομίας.

«Με πνεύμα σύνεσης θα πρέπει να υπερασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, έχοντας τη στήριξη και τη συμπαράσταση της Ελλάδας, καθώς και των χωρών οι οποίες σέβονται τις αρχές του διεθνούς δικαίου», αναφέρει.

Το άρθρο του κ. Αναστασιάδη δημοσιεύθηκε υπό τη σκιά απειλών από την Άγκυρα ότι θα ξαναρχίσει τις έρευνες στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου σε περίπτωση νέας γεώτρησης για αναζήτηση υδρογονανθράκων.

Ρoή Ειδήσεων