ΚΥΠΡΟΣ

Με λαμπρότητα οι εορτασμοί των Θεοφανείων στην Πάφο

Με λαμπρότητα οι εορτασμοί των Θεοφανείων στην Πάφο

Η Θεία Λειτουργία και ο Μεγάλος Αγιασμός τελέστηκαν στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων στην Κάτω Πάφο, προϊσταμένου του Μητροπολίτη Πάφου Γεωργίου.

Ο Μητροπολίτης Πάφου ευχήθηκε όπως " ο Χριστός μας ελευθερώσει από το ζυγό του Τούρκου εισβολέα για να μπορούμε να αγιάσουμε και τα νερά της κατεχόμενης περιοχής της πατρίδας μας. Του χρόνου να ευχηθούμε να αγιάσουμε τα νερά στην Κερύνεια. Χρόνια πολλά σε όλους", ανέφερε.

Στους επίσημους εορτασμούς των Θεοφανείων στην Πάφο παρέστησαν ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου ενώ την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης.

Ο κ. Κουγιάλης σε δηλώσεις του ευχήθηκε σήμερα που γιορτάζουμε τα Θεοφάνεια "αυτή τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος να φωτίζει το λαό μας και εμάς τους πολιτικούς και όσους λαμβάνουν αποφάσεις για να τον οδηγήσουμε σε ευημερία και πρόοδο".

Ο Υπουργός Γεωργίας χαρακτήρισε το 2015 μια δύσκολη χρονιά για την Κύπρο. Το εθνικό θέμα, η οικονομία τα ενεργειακά και η μεταρρύθμιση των θεσμών του Κράτους θα είναι τα θέματα, είπε, που θα κυριαρχήσουν και κάλεσε όλον το λαό και την πολιτική ηγεσία να συστρατευτεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να πετύχει τους κοινούς στόχους.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι το 2015 θα είναι χρονιά εθνικής δικαίωσης, οικονομικής ανόρθωσης και ευημερίας για την Κύπρο και το λαό μας και ευχήθηκε το 2015 να είναι μια καλή χρονιά για όλο τον κόσμο γεμάτη υγεία και όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να βγάλουμε τον τόπο από τα αξιέξοδα

Στην Πάφο βρισκόταν επίσης για τα Θεοφάνεια και ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας.
Ανάμεσα σε όσους αψήφησαν το τσουχτερό κρύο και βούτηξαν στην θάλασσα για να πάρουν το σταυρό ήταν και ο υποψήφιος Δήμαρχος που στηρίζεται από την Συμμαχία Πολιτών Δώρος Παφίτης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις