ΚΥΠΡΟΣ

Υπόθεση αξιογράφων: Αναστολή ποινικής διαδικασίας μέχρι νεωτέρας (vid)

Υπόθεση αξιογράφων: Αναστολή ποινικής διαδικασίας μέχρι νεωτέρας (vid)

Με οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη, αναστέλλεται η ποινική διαδικασία ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού σε σχέση με την ιδιωτική ποινική υπόθεση για τα αξιόγραφα.

Κατηγούμενοι στην υπόθεση είναι ο πρώην Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Αθανάσιος Ορφανίδης, ο Ανδρέας Βγενόπουλος, ο Ευθύμιος Μπουλούτας, τρία πρώην μέλη του ΔΣ της πρώην Λαϊκής Τράπεζας, ως επίσης και η πρώην Λαϊκή Τράπεζα ως νομικό πρόσωπο.

Η απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα δεν απαλλάσσει τους εμπλεκόμενους από τις κατηγορίες αφού η υπόθεση αναμένεται μαζί με τις υπόλοιπες υποθέσεις που αφορούν την οικονομία να οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης από την Πολιτεία.

AXIO

Ο Γενικός Εισαγγελέας, με χθεσινή του επιστολή η οποία κατατέθηκε στο δικαστήριο, αναφέρει πως αποφάσισε όπως η υπόθεση διακοπεί και «καταχωρηθεί αναστολή της ποινικής διαδικασίας θεωρώντας πως τούτο εξυπηρετεί τόσο το δημόσιο συμφέρον όσο και την ορθή απονομή της δικαιοσύνης αφού η εν θέματι υπόθεση εντάσσεται σε ευρύτερες υποθέσεις που διερευνά η ανακριτική ομάδα για την οικονομία εκ μέρους της αστυνομίας».

Η πιο πάνω υπόθεση, συνεχίζει, αναμένεται ότι μαζί με τις υπόλοιπες υποθέσεις αφού στοιχειοθετηθούν θα οδηγηθούν εκ μέρους της Πολιτείας ενώπιον του δικαστηρίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις