Ερτούγ: «Παιγνίδι επίρριψης ευθυνών από ε/κ πλευρά»

Newsbomb

Οι Ελληνοκύπριοι χρησιμοποίησαν την έκθεση Μπαν για την ειρηνευτική επιχείρηση των ΗΕ στην Κύπρο ως ευκαιρία για να συνεχίσουν την πολιτική επίρριψης ευθυνών στην τουρκοκυπριακή πλευρά και την Αγκυρα, ισχυρίστηκε ο εκπρόσωπος της λεγόμενης προεδρίας στα κατεχόμενα Οσμάν Ερτούγ.

'Οπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο Ερτούγ εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση στην οποία διατυπώνει επικρίσεις κατά του Κυβερνητικού Εκπροσώπου ότι επιδίδεται δήθεν σε παιγνίδι επίρριψης ευθυνών στην τουρκική πλευρά και επεσήμανε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά παρά τα όσα λέει, δεν μπορεί να κρύψει τις πραγματικότητες.

''Η τ/κ πλευρά είναι στο τραπέζι των συνομιλιών ενώ οι Ελληνοκύπριοι επιμένουν να μην επιστρέφουν", συνέχισε ο Ερτούγ.

Αναφερόμενος στην έκθεση είπε ότι έχει κάποια θετικά στοιχεία αλλά και σοβαρά λάθη και παραλείψεις, όπως υποστήριξε. Συνέχισε λέγοντας ότι τα λάθη και οι παραλείψεις δεν είναι αυτά στα οποία ο κ. Χριστοδουλίδης αναφέρεται.

Για την ''απομόνωση'' υποστήριξε ότι αυτή άρχισε το 1964 όταν άρχισαν και οι ''επιθέσεις'' των Ελληνοκυπρίων, όπως υποστήριξε.
Σε άλλο σημείο της γραπτής του δήλωσης ο Ερτούγ αναφέρει ότι ο τότε ΓΓ των ΗΕ αναφέρθηκε σε αυτά τα θέματα στην έκθεσή του στις 10 Σεπτεμβρίου 1964.

'Οπως είπε ο Ερτούγ το σημαντικότερο σημείο που απουσιάζει στην έκθεση είναι στην παράγραφο 26 όπου, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, δεν αναφέρεται ότι η NAVTEX εκδόθηκε κατόπιν απαίτησης της τουρκοκυπριακής πλευράς. Πρόσθεσε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες '' για να διορθωθεί το λάθος''.

Επίσης ο λεγόμενος εκπρόσωπος του Ερογλου είπε ότι "η αναφορά σε Κυπριακή Δημοκρατία'' στην έκθεση είναι απαράδεκτη και ότι τα ΗΕ επαναλαμβάνουν το ίδιο λάθος, όπως υποστήριξε, από το 1964.

Η Κυπριακή Δημοκρατία, συνέχισε προκλητικά, είναι ο κύριος λόγος που έχουμε το σημερινό στάτους κβο και η συνέχιση και διατήρησή της θα κάνουν το στάτους κβο μόνιμο.

Ο Ερτούγ στην δήλωσή του αναφέρθηκε ακόμη στο κοινό ανακοινωθέν του περασμένου Φεβρουαρίου για να υποστηρίξει ότι η κυριαρχία προέρχεται ''ισότιμα και από τους δύο λαούς''.

ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved