Β. Παπαδόπουλος: H Κυβέρνηση περιμένει εισηγήσεις για το Κυπριακό

Newsroom Newsroom

Β. Παπαδόπουλος: H Κυβέρνηση περιμένει εισηγήσεις για το Κυπριακό

Τη θέση ότι πέραν της ανέξοδης κριτικής τα πολιτικά κόμματα θα πρέπει να εισηγηθούν συγκεκριμένες πολιτικές, εκφράζει με γραπτή δήλωσή του ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος στη δήλωσή του, «παρακολουθεί με πολλή υπομονή και ανάλογη νηφαλιότητα, τις καθημερινές επικριτικές δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών ή των εκπροσώπων των κομμάτων της αντιπολίτευσης και επιμελώς αποφεύγει να απαντά σε όσα αβάσιμα και αστήρικτα λέγονται και ακούγονται, προκειμένου να αποφύγει την όξυνση του πολιτικού κλίματος, ενόψει των διαφαινόμενων κινδύνων που προκύπτουν ως αποτέλεσμα των απαράδεκτων ενεργειών της Τουρκίας».

Παρά ταύτα, προσθέτει, «δεν μπορεί να αφήσει απαρατήρητο το γεγονός ότι τα κόμματα, αντί να στρέφονται κατά των έκνομων ενεργειών της Τουρκίας που παραβιάζουν κάθε αρχή δικαίου και αποτελούν την πηγή των προβλημάτων και του αδιεξόδου, αναλίσκονται καθημερινώς στις ευθύνες που τάχα φέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας».

Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, αυτό που πρέπει να προβληματίσει τις πολιτικές ηγεσίες, αλλά και τον κυπριακό λαό είναι «γιατί κατηγορούμε τους τρίτους που αδιαφορούν για τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας και ασκούν απαράδεκτες πιέσεις στην πλευρά μας, όταν, δυστυχώς, η αντιπολίτευση με τις καθημερινές της δηλώσεις εν τη ουσία δικαιώνει τις αντιδράσεις τρίτων έναντι της Κύπρου»;

Συνεχίζει σημειώνοντας ότι «το κυπριακό πρόβλημα δεν είναι δημιούργημα που ανεφύη μετά το 2013, αλλά παραμένει άλυτο τα τελευταία 40 χρόνια, ως αποτέλεσμα της ίδιας επεκτατικής πολιτικής της Τουρκίας».

Ο κ. Παπαδόπουλος θέτει προς την αντιπολίτευση το ερώτημα «τι έπραξε η ίδια όταν κυβερνούσε προκειμένου να υλοποιήσει πολιτικές που θα επέτρεπαν ή τη λύση του Κυπριακού βάσει της δικής τους θεώρησης ή που θα έθεταν μονίμως την Τουρκία προ των ευθυνών της από τη διεθνή κοινότητα».

«Έφτασε η ώρα, επιτέλους, που πέραν της ανέξοδης κριτικής θα πρέπει να εισηγηθούν συγκεκριμένες πολιτικές που θα αναστρέψουν τα όσα αρνητικά αποδίδουν, αντί στην Τουρκία, στην Κυβέρνηση Αναστασιάδη», αναφέρει.

Διαβεβαιώνει παράλληλα ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συνεχίσει να πολιτεύεται με στόχο την ταχεία επίλυση του Κυπριακού μέσα, όμως, από συνθήκες που θα επιτρέπουν μια έντιμη διαπραγμάτευση, χωρίς απειλές και εκβιασμούς και έναν ουσιαστικό διάλογο που θα μας οδηγήσει το συντομότερο δυνατόν σε μια ειρηνική και διαρκή λύση του κυπριακού προβλήματος».

Πηγή: ΚΥΠΕ/ΑΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved