Δημήτρης Γιαννακόπουλος: «Ντέρμπι το λέτε εσείς…»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μετά το τέλος του…

Εδώ Πολυτεχνείο: Το 1973 είχαν κάτι να πουν... Σήμερα τίποτα με μπόλικο καθόλου

Επέτειος Πολυτεχνείου: Τώρα που ολοκληρώθηκε η επέτειος στη…

Τραγωδία στο Δήλεσι: Φονική πυρκαγιά κόστισε τη ζωή σε μια γυναίκα

Δήλεσι | Φωτιά: Χωρίς τις αισθήσεις της…

Επέτειος Πολυτεχνείου: 751.215 αναγνώστες ενημερώθηκαν από το Newsbomb.gr

Tο Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018, στην επέτειο…

Καιρός ΤΩΡΑ: Δείτε σε ποιες περιοχές χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Καιρός | Καιρός ΤΩΡΑ | Αντιολισθητικές αλυσίδες:…

Για το Κυπριακό συζήτησαν Κασουλίδης-Γιοχάνες Χαν

Για το Κυπριακό συζήτησαν Κασουλίδης-Γιοχάνες Χαν

Το Κυπριακό και η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν σήμερα στις Βρυξέλλες ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης με τον επίτροπο Διεύρυνσης Γιοχάνες Χαν.

Σε δηλώσεις του ο κοινοτικός επίτροπος εξέφρασε την ελπίδα για επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό το συντομότερο δυνατόν, τονίζοντας ότι έχει επίγνωση της κατάστασης στην περιοχή.

Σημείωσε ακόμη ότι η Τουρκία κατανοεί ότι θα πρέπει να βρεθεί συνολική λύση στο Κυπριακό ώστε να υπάρξει περαιτέρω πρόοδος στις ενταξιακές της διαπραγματεύσεις, στα θεμελιώδη δικαιώματα και τις οικονομικές σχέσεις αλλά και στα ζητήματα μετανάστευσης.

Από την πλευρά του ο κ. Κασουλίδης υπογράμμισε ότι η Κύπρος αντιμετωπίζει με ανοιχτό μυαλό την προοπτική να προχωρήσει η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας αλλά εξηγήσαμε γιατί αυτό θα πρέπει να συνδυαστεί με τη στάση της Άγκυρας έναντι της Κύπρου.

Ο υπουργός εξωτερικών της Κύπρου επέμεινε ιδιαίτερα στην ανάγκη εφαρμογής του Πρωτοκόλλου της Άγκυρας αλλά και στην ανάγκη διατήρησης σχέσεων καλής γειτονίας και σεβασμού προς το διεθνές δίκαιο.