ΚΥΠΡΟΣ

Συλλήψεις για υπόθεση πορνείας στη Λευκωσία

Συλλήψεις για υπόθεση πορνείας στη Λευκωσία

Συντονισμένη επιχείρηση διενήργησε η Αστυνομία στη Λευκωσία στο πλαίσιο της καταπολέμησης της εμπορίας προσώπων.

Συντονισμένη επιχείρηση διενήργησε η Αστυνομία στη Λευκωσία στο πλαίσιο της καταπολέμησης της εμπορίας προσώπων.

Συνελήφθησαν ένας ιδιοκτήτης μπυραρίας, δύο γυναίκες οδηγήθηκαν για ανάκριση ενώ άλλες δύο υποβλήθηκαν σε συνεντεύξεις για να διαπιστωθεί αν πρόκειται για θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης και εμπορίας.

Σε αστυνομική ανακοίνωση αναφέρεται ότι μέλη του Ουλαμού Πρόληψης Εγκλημάτων (Ο.Π.Ε) Λευκωσίας, σε συνεργασία με μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας και του Γραφείου Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων (Γ.Κ.Ε.Π), διενήργησαν τα ξημερώματα συντονισμένη επιχείρηση, κατά την οποία έθεσαν υπό παρακολούθηση μια μπυραρία και ένα ξενοδοχείο στη Λευκωσία.

Κατά τη διάρκεια ελέγχου που έγινε στη μπυραρία με δικαστικό ένταλμα, εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν ως τεκμήρια, χρηματικό ποσό, ύψους €33,740, καθώς και ένα ημερολόγιο και διάφορες σημειώσεις.

Ακολούθησε έρευνα επίσης σε δύο δωμάτια του ξενοδοχείου, στα οποία υπήρχε πληροφορία ότι διεξαγόταν πορνεία, όπου εντοπίστηκε και κατασχέθηκε χρηματικό ποσό, ύψους €100 και αριθμός χρησιμοποιημένων και αχρησιμοποίητων προφυλακτικών.

Σχετικά με την υπόθεση και για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενα αδικήματα μαστροπείας και αποζείν από κέρδη πορνείας, συνελήφθη ο 40χρονος ιδιοκτήτης της μπυραρίας.

Επίσης, μια 47χρονη και μια 30χρονη οδηγήθηκαν στα Γραφεία του ΤΑΕ Λευκωσίας για ανάκριση, ενώ άλλες δύο γυναίκες οδηγήθηκαν στο Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων για συνέντευξη και για να διαπιστωθεί κατά πόσον πρόκειται για θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης και εμπορίας.

Πηγή ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις