ΚΥΠΡΟΣ

Λακκοτρύπης: €75 εκατ. στην αγορά μέσω διαρθρωτικών ταμείων

Λακκοτρύπης: €75 εκατ. στην αγορά μέσω διαρθρωτικών ταμείων

Εννέα σχέδια συνολικής χρηματοδότησης €75 εκατομμυρίων μέσω των κοινοτικών διαρθρωτικών ταμείων θα εξαγγείλει μέσα στο 2015 το Υπουργείο Εμπορίου σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη ρευστότητα στην οικονομία, δήλωσε ο αρμόδιος Υπουργός Γιώργος Λακκοτρύπης.

Ειδικότερα, ο Υπουργός Εμπορίου είπε πως για την περίοδο αυτή το Υπουργείο έχει στη διάθεσή του €165 εκ μέχρι το 2020, εκ των οποίων ποσοστό 45% θα εξαγγελθεί στο τρέχον έτος.

Τα σχέδια αυτά συγχρηματοδοτούνται από τα διαρθρωτικά ταμεία σε ποσοστό 40% ενώ σε περιπτώσεις μπορεί να φτάσει και το 50%.

«Από το συνολικό ποσό των €165 εκατομμυρίων που έχει στη διάθεσή του το Υπουργείο μέχρι το 2020 θέλουμε να ρίξουμε στην αγορά στην οικονομία όσα περισσότερα μπορούμε, μπροστά, ακριβώς σε μια περίοδο που την έχει ανάγκη η οικονομία μας», ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Λακκοτρύπης.

Όπως είπε, τα €75 εκ θα υλοποιηθούν μέσω εννέα σχεδίων εκ των οποίων τα τρία έχουν ήδη ανακοινωθεί και αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου. Πρόκειται για τα σχέδια για την καινοτομία, το εξοικονομώ – αναβαθμίζω για επιχειρήσεις και τη νεανική επιχειρηματικότητα.

Σύμφωνα με τον κ. Λακκοτρύπη, ακολουθούν την ερχόμενη εβδομάδα το σχέδιο για τη γυναικεία νεανική επιχειρηματικότητα, σε δύο βδομάδες το σχέδιο εξοικονομώ – αναβαθμίζω για κατοικίες και μέχρι τον Απρίλιο θα προκηρυχθεί το σχέδιο για τον οινοποιητικό τομέα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αργότερα θα προκηρυχθούν τα σχέδια για τη μεταποίηση και τις υπηρεσίες, τη μεταποίηση και εμπορία γεωργικών προϊόντων και αμέσως μετά, εντός του πρώτου εξαμήνου, θα ανακοινωθεί το σχέδιο για τις συστάδες επιχειρήσεων.

Σημειώνεται ότι, Υπουργείο Εμπορίου και Συνεργατισμός ανακοίνωσαν τη μεταξύ τους συνεργασία για χρηματοδότηση επενδύσεων στον τομέα της μεταποίησης γεωργικών προϊόντων, με στόχο τη διάθεση συνολικού ποσού €15 εκ, που έχουν μείνει αδιάθετα από την προγραμματική περίοδο 2006-2013.

Τα χρήματα αυτά θα χαθούν αν δεν διατεθούν μέχρι το Μάρτιο του 2016.

ΠΗΓΗ - ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις