ΚΥΠΡΟΣ

Υπόθεση ΣΑΠΑ: Αίρεται η βουλευτική ασυλία του Φειδία Σαρίκα

Υπόθεση ΣΑΠΑ: Αίρεται η βουλευτική ασυλία του Φειδία Σαρίκα

Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε την άρση της ασυλίας του βουλευτή της ΕΔΕΚ, Φειδία Σαρίκα, σε σχέση με την πολύκροτη υπόθεση ΣΑΠΑ.

Το αίτημα για άρση της ασυλίας του Βουλευτή είχε υποβάλει η Νομική Υπηρεσία, για διευκόλυνση του ανακριτικού έργου, σε σχέση με την πρώτη φάση του αποχετευτικού στην Πάφο.

Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου δεν ήταν ομόφωνη. Η διαφωνία των δικαστών αφορούσε την έκταση της άρσης.

Ωστόσο, ο Γενικός Εισαγγελέας χαρακτήρισε χαρακτήρισε σταθμό την απόφαση, αφού πλέον αιτιολογείται η ανάκριση, η σύλληψη ακόμα και ενδεχόμενη δίωξη και φυλάκιση του βουλευτή

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Φειδία Σαρίκα ανέφερε ότι ο πελάτης του δεν θα επικαλεστεί το δικαίωμα της σιωπής και βρίσκεται στη διάθεση των ανακριτικών αρχών.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της διεξαγωγής του ανακριτικού έργου, σε σχέση με το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων στη διαχείριση εργασιών του ΣΑΠΑ προέκυψε μαρτυρία, η οποία παρουσιάζεται να εμπλέκει τον κ. Σαρίκα σε αξιόποινες πράξεις κατά την περίοδο που είχε διατελέσει Δήμαρχος Πάφου και Πρόεδρος του ΣΑΠΑ.

Για την υπόθεση ΣΑΠΑ δικάζονται ήδη έξι πρόσωπα, μεταξύ των οποίων ο πρώην Δήμαρχος Πάφου, Σάββας Βέργας, τα οποία θα απαντήσουν στις κατηγορίες που τους καταλογίζονται την Τετάρτη, 11/2/2015.

ΠΗΓΗ ΣΙΓΜΑ

Σχετικές ειδήσεις