ΚΥΠΡΟΣ

Λακκοτρύπης: «Δεν είμαι ικανοποιημένος από τιμές καυσίμων»

Λακκοτρύπης: «Δεν είμαι ικανοποιημένος από τιμές καυσίμων»

Δεν είναι ικανοποιημένος τόσο από τις τιμές των καυσίμων όσο και από τις τιμές των βασικών προϊόντων, δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, υπογραμμίζοντας πως οι ίδιοι οι καταναλωτές πρέπει να ψάχνουν τις τιμές και να επιβραβεύουν εκείνους που προσφέρουν τις καλύτερες τιμές.

«Πρέπει να πω ότι δεν είμαι ικανοποιημένος, το έχω αναφέρει επανειλημμένα. Δεν μπορείς να βλέπεις σε κάποια βασικά αγαθά τις τιμές να ανεβαίνουν όταν ανεβαίνουν οι τιμές των καυσίμων και να μην τις βλέπεις να πέφτουν όταν πέφτουν οι τιμές των καυσίμων," ανέφερε ο κ. Λακκοτρύπης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ύστερα από συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΣΚΤ Νικόλα Χατζηγιάννη.

Σε σχέση με τις τιμές των καυσίμων, ο κ. Λακκοτρύπης επανέλαβε ότι θα πρέπει να διορθωθεί το πλαίσιο της αγοράς για να υπάρξει περισσότερος ανταγωνισμός τόσο στο χονδρικό όσο και στο λιανικό εμπόριο.

Ερωτηθείς αν είναι δικαιολογημένες οι σημερινές τιμές πώλησης των πετρελαιοειδών, ο κ. Λακκοτρύπης εξήγησε ότι στη διαμόρφωσή τους υπάρχουν χρονοδιαφορές, με το Υπουργείο να εξετάζει συνεχώς τόσο τις λιανικές τιμές όσο και τις εισαγωγές των καυσίμων.

«Όποτε έχουμε κάποιο καινούργιο φορτίο ελέγχουμε τα τιμολόγια και ό,τι άλλο χρειάζεται, για να δούμε αν δικαιολογούνται οι τιμές αυτές», είπε, προσθέτοντας πως υπάρχουν κάποια θέματα τα οποία θα πρέπει να επιλύσει το Υπουργείο σε ό,τι αφορά παρατηρήσεις από τον Γενικό Ελεγκτή – δουλεύουμε πάνω σε αυτά.

«Αλλά», συνέχισε, «αυτό που θέλω να τονίσω για το θέμα των τιμών των καυσίμων είναι ότι από τη στιγμή που είναι ελεύθερη η αγορά, θα πρέπει ο καταναλωτής να ψάξει τις φθηνότερες τιμές, τα φθηνότερα πρατήρια και να επιβραβεύσει εκείνους που του προσφέρουν είτε την καλύτερη τιμή είτε την καλύτερη υπηρεσία».

Απαντώντας, τέλος, σε σχετική ερώτηση, ο Υπουργός Ενέργειας τόνισε ότι «οι τιμές στα διάφορα προϊόντα οφείλουν να ακολουθήσουν τις πτωτικές τιμές των καυσίμων διεθνώς, στο βαθμό βεβαίως που επηρεάζονται από αυτές, για παράδειγμα σε σχέση με τις εισαγωγές και τη μεταφορά προϊόντων, όπως ζωοτροφές».

Σημείωσε πως το Υπουργείο παρακολουθεί τις τιμές, προσπαθεί να πιέσει εκεί που δεν υπάρχει απαραίτητη μείωση, αλλά αντιλαμβάνεστε όταν μιλάτε για ελευθεροποιημένη αγρά δεν μπορείς να επιβάλεις τιμές.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις