ΚΥΠΡΟΣ

Αναστασιάδης: Θα εξεταστεί ο διορισμός ποινικών ανακριτών

Αναστασιάδης: Θα εξεταστεί ο διορισμός ποινικών ανακριτών

Ανακοίνωση για το πόρισμα Καλλή, αλλά και για τις καταγγελίες Ρίκκου Ερωτοκρίτου, εξέδωσε ό Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως το Υπουργικό Συμβούλιο θα εξετάσει στην αυριανή του συνεδρία το διορισμό ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών προς διερεύνηση των όσων νέων στοιχείων έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Οι σημερινές εξελίξεις στη Νομική Υπηρεσία του κράτους μου προκαλούν βαθύτατη θλίψη και προβληματισμό. Συμμερίζομαι όχι μόνο τα αισθήματα ανασφάλειας και απογοήτευσης που ο κυπριακός λαός αισθάνεται, αλλά και τα ερωτηματικά που του έχουν δημιουργηθεί όταν εκτοξεύονται τέτοιες κατηγορίες και καταγγελίες.

Θεωρώ πως όλα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας θα πρέπει να τύχουν ταχύτατης, ενδελεχούς και αντικειμενικής διερεύνησης και ως εκ τούτου το Υπουργικό Συμβούλιο στην αυριανή του συνεδρία, θα μελετήσει, στο πλαίσιο του Συντάγματος και των κείμενων Νόμων, το διορισμό ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών προς διερεύνηση των όσων νέων στοιχείων έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Θέλω να διαβεβαιώσω τον κυπριακό λαό ότι, όπως μέχρι σήμερα έχουμε αποδείξει ότι η Κυβέρνηση είναι άτεγκτη στην πάταξη της όποιας μορφής διαπλοκής από οποιονδήποτε και αν προέρχεται, και σε αυτή την περίπτωση δεν θα υστερήσουμε σε αποφασιστικότητα.

Σχετικές ειδήσεις