ΚΥΠΡΟΣ

Μαραθώνια κατάθεση του Ερωτοκρίτου- Αναβρασμός στη δικαιοσύνη

Μαραθώνια κατάθεση του Ερωτοκρίτου- Αναβρασμός στη δικαιοσύνη

Σε πολύωρη κατάθεση στο Αρχηγείο Αστυνομίας βρίσκεται ο Βοηθός Γενικού Εισαγγελέα Ρίκκος Ερωτοκρίτου, οδηγώντας την κόντρα μεταξύ του ιδίου και του Γενικού Εισαγγελέα στα άκρα.

Η καταγγελία Ρίκκου Ερωτοκρίτου, στρέφεται εναντίον του Γενικού Εισαγγελέα και συγκεκριμένα για σειρά χειρισμών του σε υποθέσεις που αφορούν την Providencia, την υπόθεση Χρυστάλλας Γιωρκάτζη, του Πανίκου Δημητριάδη και του Ανδρέα Βγενόπουλου, στη βάση των ισχυρισμών στους οποίους αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της διάσκεψης τύπου που παραχώρησε την Τρίτη.

Διαδικαστικά, από τη στιγμή που γίνεται επίσημη καταγγελία, η Αστυνομία οφείλει να προχωρήσει σε λήψη κατάθεσης και να διερευνήσει τις καταγγελίες. Ωστόσο τον τελευταίο λόγο τον έχει ο Γενικός Εισαγγελέας ο οποίος είναι ο αρμόδιος για να δώσει οδηγίες για περαιτέρω χειρισμό της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου κατηγορεί τον Κώστα Κληρίδη για δεκασμό και αθέμιτο χειρισμό της υπόθεσης Providencia, καθώς όπως ισχυρίζεται, αποφάσισε να αναστείλει την υπόθεση μετά από τηλεφώνημα που δέχθηκε από δικηγόρο.

Ο Βοηθός Γενικού Εισαγγελέα, εμπλέκει επίσης και άλλα πρόσωπα, όπως ο τέως Γενικός Εισαγγελέας, Πέτρος Κληρίδης, ο Έφορος Εταιρειών Σπύρος Κόκκινος και οι δικηγόροι Πάμπος Ιωαννίδης και Ανδρέας Νεοκλέους.

Η κατάθεση Ερωτοκρίτου άρχισε στις 10.30 το πρωί και ακόμα βρίσκεται σε εξέλιξη. Δεν αποκλείεται να μην ολοκληρωθεί σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή Παναγιώτη Καλλή, ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου διέπραξε το αδίκημα του δεκασμού δημόσιου λειτουργού, καθώς και δωροδοκία.

Πρόκειται για την υπόθεση συμψηφισμού των δανείων του κ.Ερωτοκρίτου και σύμφωνα με την έκθεση που ζήτησε ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, υπήρξε συναλλαγή του δικηγορικού Γραφείου και του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, έναντι κάποιου ανταλλάγματος.

Σχετικές ειδήσεις