ΚΥΠΡΟΣ

Hurriyet για Κυπριακό: «Αρχίσουν στις 15 Μαΐου οι συνομιλίες»

Hurriyet για Κυπριακό: «Αρχίσουν στις 15 Μαΐου οι συνομιλίες»

Η επανεκκίνηση των ειρηνευτικών συνομιλιών- όπως είχαν συμφωνήσει στον ΟΗΕ ο πρόεδρος της Κύπρου Ν. Αναστασιάδης και ο ηγέτης των Κατεχομένων, Μουσταφά Ακιντζί- έχουν προγραμματιστεί για αύριο 15 Μαΐου, γράφει η εφημερίδα Hurriyet στην αγγλική της έκδοση.

«Παρουσία του ειδικού απεσταλμένου των Ηνωμένων Εθνών κ. Αϊντε, ο νέος Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, δεσμεύτηκε να συνεχίσει τις συνομιλίες κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας» αναφέρει η εφημερίδα.

Επίσης, επισημαίνει πως κατά την πρώτη συνάντησή του με το Νίκο Αναστασιάδη, στις 11 Μαΐου, "συμφώνησαν ότι είναι σημαντικό να προχωρήσουν στις συνομιλίες χωρίς καθυστέρηση ".

Ο συντάκτης μεταφέρει μάλιστα τις δηλώσεις του νέου ηγέτη στα Κατεχόμενα, Μουσταφά Ακιντζί, που τόνισε πως "Θα ήθελε να ανοίξει μια νέα σελίδα στην Κύπρο».

Τέλος, το άρθρο επισημαίνει πως «Οι Ηνωμένες Πολιτείες καλωσορίζουν την έναρξη διαπραγματεύσεων στις 15 Μαΐου, όπως δήλωσε στις 12 Μαίου η εκπρόσωπος του Συμβούλιου ασφαλείας του ΟΗΕ κ. Bernadette Meehan».

Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής δεν έχει δημοσιευτεί σχετικό άρθρο στα Κυπριακά ΜΜΕ.

Σχετικές ειδήσεις