ΚΥΠΡΟΣ

Ρίκκος Ερωτοκρίτου: Ουδεμία σχέση έχω με τα ποινικά αδικήματα

Ρίκκος Ερωτοκρίτου: Ουδεμία σχέση έχω με τα ποινικά αδικήματα

Αθώος δηλώνειο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Ρίκκος Ερωτοκρίτου σε σχέση με το κατηγορητήριο που καταχωρήθηκε χθες (19/5/2015) εναντίον του και τριών άλλων προσώπων.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του, «αναφορικά με το κατηγορητήριο που καταχωρήθηκε χθες εναντίον μου και τριών άλλων προσώπων, όπως έχω ήδη αναφέρει, αφού το μελετήσω, ότι έχω να πω, θα το καταθέσω στο Δικαστήριο αρκούμενος σήμερα να αναφέρω μόνο ότι ουδεμία σχέση έχω με τα ποινικά αδικήματα που μου αποδίδονται».

Επιπλέον, ο κ. Ερωτοκρίτου κάνει λόγο για εκ του κατεστημένου, και κύκλων του εξωτερικού, προερχόμενη υπόθεση, σημειώνοντας ότι έχει δώσει οδηγίες στους δικηγόρους του, «για να υπερασπιστούν την εκ του κατεστημένου, και κύκλων του εξωτερικού, προερχόμενη υπόθεση που έχει καταχωρηθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο, και είναι ορισμένη στις 25.5.2015».

Σημειώνει παράλληλα ότι, «πριν ακόμη από την επίδοση σε εμένα του κατηγορητηρίου, που έγινε σήμερα 20.5.2015, έχω παρατηρήσει πως έχουν εκδοθεί από χθες 19.5.2015, δύο ανακοινώσεις εκ μέρους της Νομικής Υπηρεσίας, ως επίσης, έχει γίνει στοχευμένη από τα χθες, και επιλεγμένη διαρροή εγγράφων, και πληροφορίων προς τον τύπο».

Το κάθε τι, θα τύχει της δέουσας απάντησης εκ μέρους μου στον κατάλληλο χρόνο, τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Ερωτοκρίτου, «αναφορικά με τη ζητούμενη δημόσια, εκ μέρους διαφόρων, παραίτηση μου από τα καθήκοντά μου έχω να παρατηρήσω, πως ούτε ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας παραιτήθηκε, παρά το ότι ζητήθηκε η παραίτησή του, από πολιτικά πρόσωπα, όταν εκκρεμούσαν και εξετάζονταν από τον ίδιο, μέσω των υφισταμένων του οι εναντίον του κατηγορίες».

Συνεπώς, υποδεικνύει, κάποιοι ας θυμηθούν τις αντιστοιχίες, πριν να τοποθετούνται δημόσια.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης, καταχώρισε χθες στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας κατηγορητήριο εναντίον του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, Ρίκκου Ερωτοκρίτου, του δικηγόρου Ανδρέα Κυπρίζογλου, του δικηγορικού γραφείου Andreas Neocleous & Co. LLC και του δικηγόρου Παναγιώτη Νεοκλέους.

H πρώτη ακρόαση της υπόθεσης ορίστηκε για την Τρίτη, 26 Μαΐου, για παραπομπή στο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας.

Τη Δευτέρα, 25 Μαΐου, ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου, όπου θα εξεταστεί το αίτημα του Γενικού Εισαγγελέα για απόλυσή του από τη θέση.

ΠΗΓΗ sigmalive.com

Σχετικές ειδήσεις