ΚΥΠΡΟΣ

Νέα συνάντηση Μαυρογιάννη- Ναμί

Νέα συνάντηση Μαυρογιάννη- Ναμί

Νέα σύσκεψη πραγματοποιούν σήμερα (22/5/2015) οι διαπραγματευτές των δυο πλευρών για το Κυπριακό, Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί.

Μαυρογιάννης και Ναμί είχαν συνάντηση και την περασμένη Τετάρτη, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, διήρκεσε πέραν των τριών ωρών και διεξήχθη σε καλό κλίμα.

Στο επίκεντρο των συναντήσεων των δύο διαπραγματευτών βρίσκεται η "αποτύπωση της κατάστασης πραγμάτων για τους ηγέτες, προκειμένου να ξεκινήσει η ουσιαστική διαπραγμάτευση" και η ετοιμασία ενός ενιαίου καταλόγου Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης χαμηλής πολιτικής, τον οποίο στη συνέχεια θα τον παρουσιάσουν προς τους ηγέτες για να αποφασίσουν ποια θα υιοθετήσουν ή και ποία όχι.

Σημειώνεται ότι η επόμενη συνάντηση των δύο ηγετών θα είναι στις 28 Μαΐου ενώ αύριο θα βρεθούν σε μια κοινωνικής φύσεως συνάντηση.

Κατά τη συνάντηση στις 28 Μαΐου, αναμένεται οι ηγέτες να ανακοινώσουν νέα ΜΟΕ με κατεύθυνση τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών και από τις δύο πλευρές της πράσινης γραμμής.

Ερωτηθείσα από αν μετά τη συνάντηση των ηγετών αναμένεται να ανακοινωθούν νέα ΜΟΕ, αρμόδια πηγή απάντησε πως αυτό θα γίνει "αν έχουν ωριμάσει και συμφωνηθεί", σημειώνοντας πως οι διαπραγματευτές επεξεργάζονται τις εισηγήσεις που θα κάνουν.

πηγη ΠΟΛΙΤΗΣ

Σχετικές ειδήσεις