ΚΥΠΡΟΣ

Δυσκολίες στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, «βλέπει» ο Γάλλος πρεσβευτής

Δυσκολίες στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, «βλέπει» ο Γάλλος πρεσβευτής

O Γάλλος πρεσβευτής στη Λευκωσία σε συνάντησή του με τον πρόεδρο της Γιαννάκη Ομήρου, εξέφρασε την εκτίμηση ότι «η διαπραγματευτική διαδικασία στο Κυπριακό αναμένεται να είναι δύσκολη, διότι περιλαμβάνει σύνθετα και ευαίσθητα ζητήματα που θα πρέπει να επιλυθούν»,σύμφωνα με ανακοίνωση της Κυπριακής Βουλής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,κατά τη συνάντηση ο Γάλλος διπλωμάτης επαναβεβαίωσε την υποστήριξη της χώρας του στις προσπάθειες για την επανένωση της Κύπρου και ο κ. Ομήρου τον ενημέρωσε για την παρούσα φάση του Κυπριακού προβλήματος, αναφέροντας ότι αποτελεί θετική εξέλιξη η ανάδειξη νέου ηγέτη της Τουρκοκυπριακής κοινότητας και η αλλαγή κλίματος στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ωστόσο,υπέδειξε ο κ. Ομήρου, παρά την αισιοδοξία και τις προσδοκίες που δημιουργεί το γεγονός αυτό, «υπάρχουν και άλλες παράμετροι που πρέπει να ληφθούν υπόψη, όπως η πολιτική αστάθεια στην Τουρκία μετά τις τελευταίες εκλογές και η ενδεχόμενη συγκρότηση κυβέρνησης συνασπισμού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την επίλυση του Κυπριακού και την ευρωπαϊκή πορεία της γείτονος χώρας».

Ο κ. Ομήρου τόνισε επίσης την ανάγκη για ενεργότερη εμπλοκή και επικουρική συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού, προκειμένου η λύση να είναι συμβατή με τις αρχές και αξίες της ΕΕ και να μην υπάρξουν μόνιμες παρεκκλίσεις από το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Ρoή Ειδήσεων