ΚΥΠΡΟΣ

Τριάντα πέντε μνηστήρες...για το λιμάνι της Λεμεσού

Τριάντα πέντε μνηστήρες...για το λιμάνι της Λεμεσού

Μέχρι στιγμής έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το λιμάνι της Λεμεσού, 35 φορείς, οι οποίοι έχουν προεπιλογεί για τη διαδικασία αποκρατικοποίησης του, με τις τελικές προσφορές να αναμένονται εντός Δεκεμβρίου.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της Αρχής Λιμένων και Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών Αλέκος Μιχαηλίδης, ανέφερε ότι μετά την αξιολόγηση των 33 προσφορών που είχαν υποβληθεί στο πρώτο στάδιο, προεπιλέγησαν 12 εταιρείες ή κοινοπραξίες για τον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, 10 οικονομικοί φορείς για τις θαλάσσιες υπηρεσίες και 13 εταιρείες ή κοινοπραξίες για τον σταθμό γενικού φορτίου.

Εξήγησε ότι οι προεπιλεγέντες οικονομικοί φορείς είναι περισσότεροι από τις 33 προσφορές που υπεβλήθησαν αρχικά, διότι κάποιες εταιρείες ή κοινοπραξίες υπέβαλαν προσφορές για πέραν από μία υπηρεσία.

Σύμφωνα με τον κ. Μιχαηλίδη, το Υπουργείο θα αποστείλει στους προσφοροδότες το έγγραφο προσφοράς μαζί με το προσχέδιο συμβολαίου και ακολουθήσουν επισκέψεις στο Λιμάνι Λεμεσού, ανταλλαγές πληροφοριών και σχολίων επί του εγγράφου με τους προσφοροδότες και ακολούθως μετά την οριστικοποίηση των εγγράφων της προσφοράς και του συμβολαίου θα ζητηθούν μέσα στο Νοέμβριο η υποβολή των τελικών προσφορών, η οποία αναμένεται να γίνει μέσα στο Δεκέμβριο.

«Στη συνέχεια οι τελικές προσφορές θα αξιολογηθούν και θα επιλεγεί η εταιρεία ή κοινοπραξία με την υψηλότερη προσφορά», είπε.

Η διαδικασία προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2016 με την επιλογή του επενδυτή ή των επενδυτών.

ikypros.com

Σχετικές ειδήσεις