ΚΥΠΡΟΣ

Λευκωσία: Μαρτύριο ανήλικης στα χέρια του πατέρα της-Την βίαζε επί 4 χρόνια

Λευκωσία: Μαρτύριο ανήλικης στα χέρια του πατέρα της-Την βίαζε επί 4 χρόνια

Μια από τις χειρότερες υποθέσεις σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανήλικης πήρε από χθες (18/8/2015) τον δρόμο της δικαιοσύνης. Στο εδώλιο αντιμέτωπος με βαρύτατες κατηγορίες είναι 40χρονος από τη Λευκωσία.

Το κατηγορητήριο το οποίο του επιδόθηκε χθες λίγο πριν από την παραπομπή του σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας περιλαμβάνει συνολικά 23 κατηγορίες. Ανάμεσά τους κατηγορίες για αιμομιξία, βιασμό και σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκου.

Η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε την περασμένη εβδομάδα και συγκεκριμένα λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής 9 Αυγούστου, όταν η ανήλικη, θυγατέρα του κατηγορούμενου ηλικίας σχεδόν 17 χρόνων, αποφάσισε να δώσει ένα τέλος στην κόλαση την οποία ζούσε εδώ και χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανήλικη, μετά τον τελευταίο βιασμό της, πήρε την αδελφή της, η οποία είναι επίσης ανήλικη, και μετέβησαν στον αστυνομικό σταθμό της περιοχής όπου διαμένουν στη Λευκωσία. Εκεί, ανέφερε στους αστυνομικούς ότι λίγη ώρα προηγουμένως τη βίασε, για ακόμα μία φορά, ο πατέρας της.

Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης ειδοποιήθηκε το τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λευκωσίας, ανακριτές του οποίου ανέλαβαν τον χειρισμό και τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Το ίδιο βράδυ η ανήλικη υποβλήθηκε σε ιατροδικαστική εξέταση, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, αποκάλυψε όντως βιασμό.

Παράλληλα, ενεργοποιήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία για τη λήψη οπτικογραφημένης κατάθεσης από την ανήλικη, ενώ, όπως επιβάλλει η πρακτική που ακολουθείται σε ανάλογες περιπτώσεις, έγινε και δειγματοληψία από κολπικά υγρά και τα ρούχα της σε μια προσπάθεια εντοπισμού σπερματικών κατάλοιπων, κάτι το οποίο αν αποδειχθεί ότι υπάρχουν θα ενισχύσει τη μαρτυρία της εναντίον του πατέρα της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανήλικη ανέφερε στους ανακριτές ότι οι βιασμοί ξεκίνησαν όταν ήταν στην ηλικία των 12 ετών. Εξήγησε παράλληλα στους ανακριτές γιατί αποφάσισε το βράδυ του τελευταίου βιασμού της δώσει ένα τέρμα στον εφιάλτη που ζούσε προβαίνοντας σε καταγγελία στην αστυνομία εναντίον του πατέρα της. Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες σημειώνουν ότι ανέφερε πως μετά την τελευταία πράξη κτηνωδίας του πατέρα της είδε την αδελφή της, η οποία βρίσκεται σε ηλικία ανάλογη με εκείνη στην οποία βρισκόταν η ίδια όταν υπέστη τον πρώτο βιασμό της, και προκειμένου να αποτρέψει το ενδεχόμενο να υποστεί και η αδελφή της την ίδια ψυχική και σωματική κακοποίηση αποφάσισε να προβεί σε καταγγελία στην αστυνομία.

Μέσα από τα όσα η ανήλικη ανέφερε στους ανακριτές αναδεικνύεται και το μέγεθος του δράματος που ζούσε. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, η ανήλικη φέρεται να ανέφερε στους ανακριτές ότι από την ηλικία των 12 ετών ο πατέρας της τη βίαζε συστηματικά δύο φορές την εβδομάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μητέρα δεν ζούσε υπό την ίδια στέγη με τα παιδιά της, ενώ η οικογένεια της ανήλικης παρακολουθείτο από το γραφείο Ευημερίας και ο πατέρας της είναι λήπτης δημοσίου βοηθήματος.

Στη βάση της μαρτυρίας της ανήλικης, όπως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις, οι ανακριτές αποτάθηκαν στο δικαστήριο και εξασφάλισαν ένταλμα σύλληψης εναντίον του 40χρονου, το οποίο εκτέλεσαν αμέσως. Κατά τις πληροφορίες, ο συλληφθείς, όταν ενημερώθηκε για τις κατηγορίες της κόρης του εναντίον του, προέβη σε κατάθεση στην αστυνομία. Μέσα από αυτή φέρεται, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, να έχει προβεί σε ωμή ομολογία των πράξεών του και ειδικότερα ότι σε αρκετές περιπτώσεις βίασε τη μια από τις δύο του θυγατέρες.

Στο Κακουργιοδικείο

Την περασμένη εβδομάδα ο συλληφθείς τέθηκε υπό κράτηση με απόφαση του δικαστηρίου ως ύποπτος και χθες οδηγήθηκε εκ νέου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο τον παρέπεμψε σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, που θα συνεδριάσει για αυτή την υπόθεση στις 23 Σεπτεμβρίου.

Μέχρι τότε, το δικαστήριο διέταξε ο κατηγορούμενος βιαστής να παραμείνει υπό κράτηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από τις κατηγορίες για βιασμό, αιμομιξία και σεξουαλική εκμετάλλευση ανήλικης, ο 40χρονος αντιμετωπίζει άλλες δύο κατηγορίες που αφορούν αδικήματα πρόκλησης ψυχικής και σωματικής βλάβης στη βάση του πρόσφατου νόμου περί της Πρόληψης και της Καταπολέμησης της Σεξουαλικής Κακοποίησης, της Σεξουαλικής Εκμετάλλευσης Παιδιών, ο οποίος προβλέπει αυστηρότατες ποινές.

Τέλος, καθίσταται σαφές ότι παρά την ύπαρξη της φαινομενικής ομολογίας του κατηγορούμενου στους ανακριτές, υπάρχει πάντα το τεκμήριο της αθωότητας, και το μόνο αρμόδιο για να κρίνει την ενοχή ενός προσώπου είναι το δικαστήριο, είτε μετά από παραδοχή του κατηγορουμένου ενώπιον του δικαστηρίου είτε μετά από ακροαματική διαδικασία.

Πηγή: Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ»

Σχετικές ειδήσεις