ΚΥΠΡΟΣ

Ενδυνάμωση της σχέσης Λευκωσίας-Καΐρου

Ενδυνάμωση της σχέσης Λευκωσίας-Καΐρου

Κύπρος και Αίγυπτος απολαμβάνουν μια από τις καλύτερες περιόδους στις διμερείς τους σχέσεις, δήλωσε η Πρέσβειρα της Αιγύπτου Heba Salah Eldin El Marassi, η θητεία της οποίας λήγει σύντομα, προσθέτοντας ότι η συνεργασία των δύο χωρών προχωρά σε όλους τους τομείς.

Η Αιγύπτια διπλωμάτης τιμήθηκε το πρωί (18/8/2015) με το παράσημο του Ταξιάρχη του Τάγματος Αξίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια σύντομης τελετής στο Υπουργείο Εξωτερικών, με τον Υπουργό Ιωάνννη Κασουλίδη να εκφράζει τη βαθιά του εκτίμηση προς «μια ειλικρινή φίλη της Κύπρου».

Παρουσιάζοντας την τιμητική διάκριση στην Πρέσβειρα, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, ο κ. Κασουλίδης ανέφερε ότι η κ. El Marassi εργάστηκε άοκνα κατά τη διάρκεια της θητείας της για την προώθηση των σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου.

«Οι δύο χώρες μας απολαμβάνουν ένα πρωτοφανές επίπεδο συνεργασίας σε πολλούς τομείς και έχουν πετύχει αξιοσημείωτη πρόοδο στην ενδυνάμωση των διμερών τους σχέσεων και στη συνεργασία σε περιφερειακά και διεθνή θέματα κοινού ενδιαφέροντος», είπε ο Υπουργός Εξωτερικών.

Απευθυνόμενος προς την Πρέσβειρα, είπε ότι οι προσπάθειές της «υπήρξαν καθοριστικές στην προώθηση της Κυπρο-Αιγυπτιακής φιλίας» ενώ η ενεργός προσωπική εμπλοκή της ήταν «ιδιαιτέρως κρίσιμη» αναφορικά με την εγκαθίδρυση της τριμερούς συνεργασίας με την Ελλάδα.

Είπε καταληκτικά ότι η συνεργασία Κύπρου – Αιγύπτου – Ελλάδας ανοίγει νέους διαύλους συνεργασίας σε διάφορους τομείς, ενώ προάγει την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ευημερία στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σε δηλώσεις της μετά την τελετή, η Πρέσβειρα της Αιγύπτου δήλωσε ιδιαίτερη τιμή και περηφάνια, όχι μόνο για την παρασημοφόρηση, αλλά και διότι «εργάστηκε σε μια τόσο όμορφη χώρα, όπως η Κύπρος».

Σημείωσε ιδιαίτερα την υποστήριξη τόσο του Προέδρου Αναστασιάδη και των Υπουργών, όσο και του κόσμου της Κύπρου, προς το πρόσωπό της, ενώ αναφέρθηκε και στα επιτυχή αποτελέσματα του έργου που έχει επιτευχθεί.

Η κ. El Marassi παρατήρησε ότι η παρούσα περίοδος «είναι πραγματικά μια από τις καλύτερες περιόδους στις σχέσεις μας», ενώ πρόσθεσε ότι η συνεργασία προχωράει μπροστά σε όλους τομείς, οικονομικούς και πολιτικούς.

Η Πρέσβειρα αναμένεται να αναχωρήσει από την Κύπρο στα τέλη του μήνα.

πηγη ikypros.com

Σχετικές ειδήσεις