ΚΥΠΡΟΣ

Ρωσία-Κύπρος: 55χρόνια διπλωματικών σχέσεων

Ρωσία-Κύπρος: 55χρόνια διπλωματικών σχέσεων

Ευχετήριες επιστολές με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 55 χρόνων από την εγκαθίδρυση διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Ρωσίας, αντάλλαξαν σήμερα (18/8/2015) ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης και ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Sergey Lavrov, η επικείμενη επίσκεψη του οποίου στη Λευκωσία θεωρείται ότι θα αποτελέσει την καλύτερη κατάληξη της φετινής χρονιάς, που μπορεί να θεωρηθεί ορόσημο στην πορεία των διμερών σχέσεων.

«Οι φιλικές σχέσεις που εγκαθιδρύθηκαν αμέσως μετά την ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας», σημειώνει στην επιστολή του ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών, «έχουν αποκτήσει μία δυναμική τα τελευταία χρόνια και συνεχίζουν να αναπτύσσονται σε διάφορους τομείς προς όφελος των δυο λαών».

Κύπριοι και Ρώσοι, συνεχίζει, συνδέονται παραδοσιακά με στενούς δεσμούς, οι οποίοι αποτελούν γερή βάση για περαιτέρω εμβάθυνση και διεύρυνση της συνεργασίας σε διεθνές και διμερές επίπεδο.

Ο κ. Κασουλίδης σημειώνει στην επιστολή του τη ζωτική σημασία της «αδιάλειπτης συμπαράστασης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον αγώνα που διεξάγει η Κυπριακή Δημοκρατία για απαλλαγή από τις συνέπειες της εισβολής και της κατοχής και την επανένωση της χώρας», κι επισημαίνει τη σημασία της ρωσικής κοινότητας, που διαβιεί στην Κύπρο, στην περαιτέρω ενδυνάμωση των επαφών στο επίπεδο των πολιτών.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Μόσχα τον περασμένο Φεβρουάριο και την υπογραφή δέκα κειμένων διμερών συμφωνιών, η οποία χάραξε νέα πεδία συνεργασίας και ανάπτυξης των διμερών σχέσεων, ο κ. Κασουλίδης εκφράζει την πεποίθηση ότι η επικείμενη επίσκεψη Lavrov στη Λευκωσία θα αποτελέσει και την καλύτερη κατάληξη της φετινής χρονιάς, που μπορεί να θεωρηθεί ορόσημο στην πορεία των διμερών σχέσεων.

Σχετικές ειδήσεις