ΚΥΠΡΟΣ

Πάφος: Δικηγόρος στο κελί

Πάφος: Δικηγόρος στο κελί

Στη θέση του πελάτη του κινδυνεύει να βρεθεί δικηγόρος από τη Λευκωσία ο οποίος συνελήφθη χθες (17/8/2015) και θεωρείται ύποπτος για προμήθεια κινητών τηλεφώνων σε κατάδικο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δικηγόρος συνελήφθη όταν έγινε αντιληπτός από αστυνομικούς που υπηρετούν στα κρατητήρια των δικαστηρίων Λευκωσίας να παραδίδει έναν φάκελο σε πελάτη του ο οποίος εκτίει ποινή 8ετούς φυλάκισης για ληστεία και βρισκόταν στο κελί.

Σημειώνεται ότι ο εν λόγω κατάδικος οδηγήθηκε χθες εκ νέου στα δικαστήρια καθώς εκκρεμούσε εναντίον του ακόμα μια υπόθεση κατοχής συνθετικών ναρκωτικών. Μάλιστα, το νέο αδίκημα διαπράχθηκε ενώ βρισκόταν στις Κεντρικές Φυλακές. Μετά την παραδοχή ενοχής, το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο μηνών την οποία θα εκτίσει διαδοχικά μετά την 8ετή φυλάκιση που του επιβλήθηκε για τη ληστεία.

Μετά την επιβολή της ποινής ο κατάδικος μεταφέρθηκε στο κελί των δικαστηρίων και εκεί ο δικηγόρος του Α.Π., φέρεται να του έδωσε τον φάκελο.

Αρχικά οι αστυνομικοί θεώρησαν ότι ο φάκελος περιείχε ναρκωτικά, γι’ αυτό και ειδοποίησαν την ΥΚΑΝ προτού παρέμβουν. Μέλη της ΥΚΑΝ παρέλαβαν τον χακί φάκελο και όταν τον άνοιξαν διαπίστωσαν ότι σε αυτόν υπήρχαν τρία κινητά τηλέφωνα τα οποία βρίσκονταν μέσα σε προφυλακτικά. Εικάζεται ότι ο κατάδικος πελάτης του δικηγόρου θα επιχειρούσε να τα περάσει στις Κεντρικές Φυλακές.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δικηγόρος, μετά τη σύλληψή του, ενημέρωσε τηλεφωνικώς και το γραφείο στο οποίο εργάζεται για το γεγονός ότι τελούσε υπό κράτηση.

Την υπόθεση ανέλαβε να διερευνήσει ο αστυνομικός σταθμός της Πύλης Πάφου, ενώ χθες εξεταζόταν το ενδεχόμενο να υποβληθεί σήμερα αίτημα στο δικαστήριο για παράταση της κράτησης του δικηγόρου προκειμένου να υπάρξει πλήρης έρευνα και κυρίως να διαπιστωθεί το κατά πόσο εμπλέκονται στην υπόθεση και άλλα πρόσωπα.

Πηγή: Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ»

Σχετικές ειδήσεις