ΚΥΠΡΟΣ

Πρόκληση-Αλί Οζουάκ: Η Αμμόχωστος θα παραμείνει τουρκική

Πρόκληση-Αλί Οζουάκ: Η Αμμόχωστος θα παραμείνει τουρκική

Ο αντιστράτηγος των κατοχικών δυνάμεων Αλί Οζουάκ δήλωσε πως ηΤουρκία δεν πρόκειται να αφήσει την Αμμόχωστο.

Ο Τούρκος στρατηγός, μιλώντας στην εκδήλωση που διοργανώθηκε χθες (17/8/2015) στην κατεχόμενη πόλη του Ευαγόρα, ανέφερε ότι η εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο έγινε για την απελευθέρωση των Τουρκοκυπρίων και για να σταματήσει η βία στο νησί. Και συμπλήρωσε ότι οι Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι πάντοτε σε ετοιμότητα για να προστατεύσουν την τουρκική παρουσία στην Κύπρο.

Ο λεγόμενος «δήμαρχος» Αμμοχώστου, Ισμαήλ Αρτέρ, χαρακτήρισε τη θλιβερή επέτειο της κατάληψης της Αμμοχώστου, ως μέρα γιορτής για την σωτηρία των τουρκοκυπρίων. Στα κατεχόμενα τις τελευταίες μέρες παρουσιάζεται επίσης σε διάφορες ιστοσελίδες χάρτης με τις περιοχές που θα επιστραφούν στην ελληνοκυπριακή πλευρά σε περίπτωση λύσης. Το χάρτη δημοσιεύει και στην σημερινή της έκδοση η καθημερινή τουρκοκυπριακή εφημερίδα Ντετάϊ, με την σημείωση ότι πρόκειται για χάρτη που παρουσιάστηκε στην Τουρκική Πλευρά το 1977.

Σύμφωνα με τον χάρτη υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση επιστρέφουν η πόλη της Αμμοχώστου, το νότιο μέρος της πεδιάδας της Μεσαορίας, μεγάλο μέρος της χερσονήσου της Καρπασίας και της πεδιάδας της Μόρφου. Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι οι διάφοροι κύκλοι μέσω των social media προσπαθούν να προκαλέσουν το φόβο και την ανασφάλεια στους πολίτες των κατεχομένων, με στόχο να πλήξουν τις συνομιλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σχετικές ειδήσεις