ΚΥΠΡΟΣ

Το πρώτο βήμα για mobile banking από την Τρ. Κύπρου

Το πρώτο βήμα για mobile banking από την Τρ. Κύπρου

Η Τράπεζα Κύπρου αποφάσισε να αξιοποιήσει τις δυνατότητες των smart phones και έτσι λάνσαρε μια καινούργια υπηρεσία για άμεσες και απλές πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου.

Με τρία κλικ μπορεί πλέον ο πελάτης της Τράπεζας Κύπρου να μεταφέρει λεφτά από το κινητό του μέχρι €150 από ένα λογαριασμό σε άλλο. Η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στη ζωή των ανθρώπων, ενώ τα τραπεζικά ιδρύματα ψάχνουν τρόπους να την αξιοποιήσουν.

Η νέα υπηρεσία QuickPay προσφέρεται δωρεάν για ιδιώτες συνδρομητές της 1bank και είναι διαθέσιμη μέσω του application της Τράπεζας Κύπρου στο Google Play store και στο Apple Store.

Το μόνο που χρειάζεται κάποιος για να ενεργοποιήσει το QuickPay είναι:

• Επιλογή QuickPay από την εφαρμογή της Τράπεζας Κύπρου.
• Καταχώρηση του User ID και του Κωδικού Ασφαλείας της 1bank και αποδοχή των Όρων και Προϋποθέσεων του QuickPay.
• Επιβεβαίωση του αριθμού του κινητού τηλεφώνου. Αν ο αριθμός κινητού που παρουσιάζεται δεν είναι σωστός μπορεί να γίνει αλλαγή τηλεφωνώντας στην Υπηρεσία 1bank στο 800 00 800 ή +357 22 128000 για κλήσεις από το εξωτερικό Δευτέρα – Παρασκευή, μεταξύ των ωρών 07:45 – 21:30.
• Επιλογή του αριθμού λογαριασμού που θα χρησιμοποιηθεί για την αποστολή και παραλαβή πληρωμών.

Με τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου
Μάλιστα, η Τράπεζα Κύπρου εξηγεί ότι κάποιος χρήστης μπορεί να εισάγει αριθμό κινητού τηλεφώνου ή επιλέξει δικαιούχο από τις επαφές στο κινητό τηλέφωνο. «Αν ο παραλήπτης έχει εγγραφεί ήδη στην υπηρεσία, τότε καταχωρείτε μόνο τον αριθμό κινητού τηλεφώνου του δικαιούχου ενώ σε αντίθετη περίπτωση ο αποστολέας καλείται να καταχωρήσει τον αριθμό λογαριασμού του δικαιούχου, την πρώτη μόνο φορά» συμπληρώνει η Τράπεζα Κύπρου.

Με την ολοκλήρωση της πληρωμής ο αποστολέας και ο δικαιούχος, λαμβάνουν ενημερωτικό SMS επιβεβαίωσης της πληρωμής και τα χρήματα είναι άμεσα διαθέσιμα στο λογαριασμό του δικαιούχου.

ΠΗΓΗ sigmalive.com

Σχετικές ειδήσεις