ΚΥΠΡΟΣ

Μιλλιέτ: Έφτασε στην Κερύνεια το νερό από την Τουρκία

Μιλλιέτ: Έφτασε στην Κερύνεια το νερό από την Τουρκία

Tο νερό από την Μερσίνη της Τουρκίας έφτασε τελικά στις ακτές της Κερύνειας με υποθαλάσσιο αγωγό 250 μέτρων σύμφωνα με είδηση της τουρκικής εφημερίδας Μιλλιέτ η οποία αναφέρει ότι στις 28 Οκτωβρίου αναμένεται να γίνει επίσημη τελετή στα κατεχόμενα στην οποία θα συμμετάσχει και ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Η τουρκική εφημερίδα έχει αποκλειστικές φωτογραφίες από το πρόγραμμα το οποίο ονομάστηκε "Σχέδιο του Αιώνα" και αναφέρει ότι για πρώτη φορά στον κόσμο εφαρμόζεται μια τέτοια μέθοδος. Το νερό μεταφέρθηκε στην Κερύνεια και προς το παρόν για ένα χρονικό διάστημα θα ρέει στις ακτές της πόλης μέχρι να καθαριστούν οι σωλήνες. Στόχος είναι στην συνέχεια να οδηγηθεί στο φράγμα που έγινε στην Πανάγρα για τον σκοπό αυτό και από εκεί να διανεμηθεί στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Ο "υπουργός" περιβάλλοντος Κουτλού Εβρέν δήλωσε στην Μιλλιέτ ότι "πραγματοποιήθηκε ένα θαύμα", προσθέτοντας ότι "το πιο πολύτιμο πράγμα στον κόσμο είναι το νερό και η μεταφορά του νερού από την μητέρα πατρίδα είναι μεγάλο γεγονός". Ανέφερε ότι "με το νερό θα αυξηθούν οι επενδύσεις και να αναπτυχθεί η γεωργία".

"Υπό την ονομασία νερό της ειρήνης μπορούμε να δώσουμε νερό και στους Ε/Κ", ανέφερε. Σύμφωνα με την Μιλλιέτ το νερό από την Τουρκία θα καλύψει τις ανάγκες των κατεχομένων για 50 χρόνια. Θα μεταφέρονται 75 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού το χρόνο.

Πηγή ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις