ΚΥΠΡΟΣ

ΥΠΟΙΚ Κύπρου: Δεν διαψεύδει πληροφορίες για ρωσική επένδυση ενός δισ. ευρώ

ΥΠΟΙΚ Κύπρου: Δεν διαψεύδει πληροφορίες για ρωσική επένδυση ενός δισ. ευρώ

Η προσπάθεια για προσέλκυση επενδύσεων είναι συνεχής από την Κυβέρνηση, η οποία όμως ούτε προτρέχει, ούτε επιβεβαιώνει κάτι προτού επιβεβαιωθεί, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης σχολιάζοντας πληροφορίες του ΡΙΚ, για ρωσικό επενδυτικό πρόγραμμα, στην Κύπρο, που φθάνει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Μιλώντας το πρωί στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι η προσπάθεια για προσέλκυση επενδύσεων, είναι συνεχής και εντατική.

Υπέδειξε, όμως, ότι όλοι πρέπει να είναι συγκρατημένοι με τις εξαγγελίες, αφού όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, τα δισεκατομμύρια δεν έρχονται εύκολα.

Σε ό,τι αφορά την πορεία του κυπριακού προγράμματος, ο Υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι θεωρεί πολύ σημαντικό το νομοσχέδιο για πώληση δανείων, γιατί θα βοηθήσει τις τράπεζες να ξαλαφρώσουν, χωρίς να επηρεάζονται οι δανειολήπτες.

Ο υπουργός Οικονομικών, δήλωσε ότι η Κύπρος είναι στους τελευταίους μήνες του μνημονίου και το κράτος μπορεί να χρηματοδοτεί τις ανάγκες του από τις διεθνείς αγορές. Τόνισε, ωστόσο, ότι η μεταρρυθμιστική προσπάθεια πρέπει να συνεχισθεί με την ίδια ένταση, έστω κι αν δεν αρέσει σε κάποιους.

Είπε μάλιστα ότι το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της Κυβέρνησης κατ” ακρίβειαν είναι ακόμη πιο φιλόδοξο σε περιεχόμενο και στόχους από αυτό που περιλαμβάνεται στο μνημονιακό πρόγραμμα.

Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε εξάλλου πολύ σημαντικό το νομοσχέδιο για πώληση δανείων, γιατί θα βοηθήσει τις τράπεζες να ξαλαφρώσουν, χωρίς να επηρεάζονται οι δανειολήπτες.

Ερωτηθείς για τη λίστα Λαγκάρντ, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι θα χρειασθεί χρόνος. Ο Εφορος Φορολογίας, πρόσθεσε, έχει οργανωθεί, έχει δημιουργήσει μία ομάδα και έχει αρχίσει την επεξεργασία των πληροφορίων που έχουν παραληφθεί.

πηγη ikypros.com

Σχετικές ειδήσεις