ΚΥΠΡΟΣ

Στην Κυπριακή βουλή το θέμα χρηματοδότησης των κομμάτων

Στην Κυπριακή βουλή το θέμα χρηματοδότησης των κομμάτων

Στην ερχόμενη ολομέλεια της Βουλής οδηγείται το τελικό κείμενο για τον νόμο περί πολιτικών κομμάτων που αφορά τη διαφάνεια στη χρηματοδότηση των κομμάτων, η συζήτηση του οποίου ολοκληρώθηκε σήμερα ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών της Κύπρου.

Όπως δήλωσε μετά τη συνεδρίαση ο Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών Νίκος Νικολαΐδης κατά τη σημερινή συνεδρία, έγιναν οι τελικές τοποθετήσεις των κομμάτων, διαμορφώθηκε ένα τελικό κείμενο το οποίο θα πάει στη Βουλή και επί του τελικού αυτού κειμένου οι πολιτικές δυνάμεις θα υποβάλουν τις δικές τους τροπολογίες οι οποίες θα συζητηθούν στην Ολομέλεια.

«Θεωρώ ότι είναι ένα τεράστιο βήμα παρά τις επιμέρους διαφωνίες επί κάποιων ζητημάτων. Να μην χάσουμε το δάσος για το δέντρο. Είναι ένα τεράστιο βήμα μπροστά, βελτιώνεται σε τεράστιο βαθμό τόσο η διαφάνεια στην χρηματοδότηση των κομμάτων, όσο και οι διαδικασίες ελέγχου αυτής της χρηματοδότησης και μπορούν με αυτή τη διαδικασία να τεθούν φραγμοί στην οποιαδήποτε προσπάθεια είτε διαπλοκής, είτε παραβίασης των κανόνων της χρηστής διοίκησης των κομμάτων», ανέφερε ο κ. Νικολαΐδης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Νικολαΐδης ανέφερε ότι η πρόθεση του ΔΗΣΥ είναι να καταθέσει ως τροπολογία της διαφοροποίηση της κρατικής χορηγίας όπως αυτή υφίσταται μέχρι σήμερα.

πηγή: philenews / ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις