ΚΥΠΡΟΣ

Δημιουργία Task Force από το Ευρωπαϊκό Γραφείο Κύπρου

Δημιουργία Task Force από το Ευρωπαϊκό Γραφείο Κύπρου

Με στόχο τη μεγιστοποίηση των πιθανοτήτων υποβολής επιτυχημένων προτάσεων για χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά, περιφερειακά και εθνικά προγράμματα, εξαγγέλθηκε την Τρίτη σε διάσκεψη Τύπου, η δημιουργία του Task Force, από το Ευρωπαϊκό Γραφείο Κύπρου (EOC) και τον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Συντονιστών ERASMUS (EAEC).

Για τον σκοπό αυτό το EOC, με 29 μέλη από Κύπρο και Ελλάδα, ενώνει δυνάμεις με τον EAEC με περισσότερα από 100 μέλη, καθώς και με τις πιο έμπειρες συμβουλευτικές εταιρίες στο χώρο όπως RTD Talos, Enoros Consulting και GrantXpert Consulting.

Το Task Force θα εξυπηρετεί τους οργανισμούς μέλη του δικτύου του Ευρωπαϊκού Γραφείου Κύπρου, αλλά παράλληλα θα προσφέρει υπηρεσίες και στα μη μέλη. Θα δέχεται αιτήσεις για υποστήριξη στην ετοιμασία προτάσεων απευθείας από ενδιαφερόμενους, μέλη και μη, ενώ θα οργανώνει συναντήσεις Καινοτομίας (Innovation Round Tables) σε θεματικές ενότητες που σχετίζονται με Χρηματοδοτικά Προγράμματα τα οποία προκήρυξαν ή πρόκειται να προκηρύξουν σχετικές προσκλήσεις.

Στις συναντήσεις θα προσκαλούνται ερευνητές, επιχειρηματίες, δημόσιοι φορείς και φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και άλλοι σχετικοί οργανισμοί, με στόχο να ενημερωθούν για τις επικείμενες ευκαιρίες χρηματοδότησης. Θα ακολουθεί καθοδηγούμενη συζήτηση για ανάπτυξη ιδεών για νέες συνεργασίες και προτάσεις.

Τα μέλη (εταίροι) του Ευρωπαϊκού Γραφείου Κύπρου και του Δικτύου EAEC (πανεπιστήμια, δήμοι, δημόσιοι και ημικρατικοί οργανισμοί, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, κλπ), θα έχουν προτεραιότητα στις υπηρεσίες της κοινοπραξίας EAEC-EOC Task Force, με ειδικό πακέτο υποστήριξης.

Η πιο πάνω διαδικασία, αναμένεται να διευκολύνει τα μέλη του δικτύου, αλλά και άλλους οργανισμούς, να εμπλακούν σε προγράμματα χρηματοδότησης, συμβάλλοντας έτσι στη δικτύωση, ανταγωνιστικότητα, επιχειρηματικότητα και ανάπτυξη της καινοτομίας στη Κύπρο.

Για περισσότερες πληροφορίες για τις υπηρεσίες του EAEC-EOC Task Force ή/και διευθέτηση συνάντησης ή για εγγραφή μελών στο δίκτυο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποταθούν στο Ευρωπαϊκό Γραφείο Κύπρου, taskforce@eaecnet.com, τηλ. 22894294 και στην ιστοσελίδα www.eoc.org.cy.

Πηγή - ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις