ΚΥΠΡΟΣ

Λεμεσός: Σε κρίσιμη κατάσταση ο παιδοκτόνος μετά από ανακοπή καρδιάς

Λεμεσός: Σε κρίσιμη κατάσταση ο παιδοκτόνος μετά από ανακοπή καρδιάς

Ανακοπή καρδιάς υπέστη ο 67χρονος δράστης της χθεσινής ασύλληπτης οικογενειακής τραγωδίας στο χωριό Παραμύθα της επαρχίας Λεμεσού, όταν μετά από καυγά για ασήμαντη αφορμή πατέρας πήρε τη ζωή του γιου του, ενώ ο ίδιος κατέληξε τραυματισμένος στο νοσοκομείο μετά από την προσπάθεια του μεγαλύτερου γιου του να τον αφοπλίσει.

Ο Τιμολέων Θεμιστοκλέους, ο οποίος είχε μεταφερθεί χθες βράδυ στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας σε σοβαρή κατάσταση, υπέστη ανακοπή νωρίς το πρωί και νοσηλεύεται σε καταστολή. Η κατάσταση του θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμη.

Από την πάλη με τον μεγαλύτερο γιο του, ο οποίος ήταν παρών την ώρα του φονικού και προσπάθησε να τον αφοπλίσει, υπέστη κατάγματα στην κάτω γνάθο, στο κρανίο και στα πλευρά.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης, ο 67χρονος, φέρει σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση στη δεξιά πλευρά, κατάγματα κάτω γνάθου και πλευρών. Ανέφερε, επίσης, ότι έπαθε ανακοπή καρδιάς και τον επανέφεραν με τη χρήση απινιδωτή.

Σημείωσε, παράλληλα, ότι τα επόμενα 48ωρα θα ξεκαθαρίσει η κατάστασή του, ο οποίος αναμένεται να εξεταστεί σήμερα και από τον ιατροδικαστή Νικόλα Χαραλάμπους.

Ο κ. Σωτηριάδης ανέφερε ότι έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του δράστη, αλλά παραμένει ανεκτέλεστο λόγω της κατάστασης της υγείας του.

Όπως είπε, ο μεγαλύτερος γιο του, ηλικίας 21 ετών, εξετάστηκε από τον ιατροδικαστή Νικόλα Χαραλάμπους ο οποίος διαπίστωσε έγκαυμα στη δεξιά παλάμη μεταξύ δείκτη και αντίχειρα, το οποίο φέρεται να προκλήθηκε όταν ο 21χρονος προσπάθησε να αφοπλίσει τον πατέρα του.

Στο νεκροτομείο του γενικού νοσοκομείου Λευκωσίας μεταφέρθηκε και το άψυχο σώμα του θύματος, του 19χρονου Οδυσσέα και στις 11:30 θα διενεργηθεί νεκροτομή από τον ιατροδικαστή Νικόλα Χαραλάμπους.

Διενεργώντας χθες αυτοψία στη σκηνή του εγκλήματος ο κ. Χαραλάμπους διαπίστωσε ότι ο 19χρονος έφερε τραύμα στην κοιλιακή χώρα, το οποίο προκλήθηκε εξ επαφής με πυροβόλο όπλο.

Το κυνηγετικό όπλο με το οποίο έγινε το έγκλημα βρέθηκε σπασμένο στη σκηνή.

Το χρονικό της τραγωδίας

Η λέξη τραγωδία δεν είναι αρκετή για να περιγράψει κάποιος το φονικό που διαπράχθηκε χθες το μεσημέρι, όπου πατέρας για ασήμαντη αφορμή πυροβόλησε με το κυνηγετικό του όπλο και σκότωσε τον γιό του.

Ο καβγάς του 67χρονου με τον 19χρονο γιο του είχε ως αποτέλεσμα ο πρώτος ύστερα από το φραστικό επεισόδιο να πυροβολήσει τον γιο του, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Οι ανακριτές, αξιολογώντας όλο το μέχρι στιγμής υλικό που έχουν στη διάθεσή τους, είναι πεπεισμένοι ότι ο φόνος δεν ήταν αυτοσκοπός του δράστη αλλά προέκυψε στιγμιαία, σαν αποτέλεσμα της επί τόπου λεκτικής αντιπαράθεσης για το αυτοκίνητο της οικογένειας.

Η ασύλληπτη οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε γύρω στις 2:30 χθες το μεσημέρι στο σπίτι όπου διαμένει η οικογένεια, στο χωριό Παραμύθα της επαρχίας Λεμεσού.

Δράστης είναι ο Τιμολέων Θεμιστοκλέους, ο οποίος τελεί υπό αυστηρή αστυνομική φρούρηση στο Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου νοσηλεύεται μετά από σοβαρό τραυματισμό του στο κεφάλι, ενώ θύμα είναι ο εθνοφρουρός Οδυσσέας Θεμιστοκλέους, γιος του δράστη.

Την ώρα του τραγικού συμβάντος, παρών ήταν και ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας, ο οποίος στην προσπάθεια να αφοπλίσει τον πατέρα του, του επιτέθηκε και τον κτύπησε τραυματίζοντάς τον στον κεφάλι. Στο σπίτι ήταν επίσης η γιαγιά των παιδιών, ενώ η σύζυγος του 67χρονου απουσίαζε στη δουλειά της.

Του εγκλήματος, όπως προκύπτει από τις εξετάσεις της Αστυνομίας, είχε προηγηθεί έντονη λογομαχία ανάμεσα στον δράστη και τον 19χρονο στρατιώτη για ασήμαντο λόγο.

Όλα άρχισαν όταν ο 19χρονος, που βρισκόταν με υπηρεσιακή άδεια από τη μονάδα του, ζήτησε από τον 70χρονο να του δώσει το αυτοκίνητο του για να μεταβεί στη μονάδα του, προκαλώντας ωστόσο την άρνηση του πατέρα, ο οποίος δεν επέτρεπε στον γιο του να χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο της οικογένειας.

Σε κάποια στιγμή και ενώ τα αίματα άναψαν ανάμεσα σε πατέρα και γιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού, ο 67χρονος, αφού εισήλθε στο σπίτι πήρε το κυνηγετικό όπλο και έριξε έναν πυροβολισμό εναντίον του γιου του από κοντινή απόσταση, σχεδόν εξ επαφής, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα στην κοιλιακή χώρα.

Τη διάπραξη του εγκλήματος αντιλήφθηκε ο 21χρονος μεγαλύτερος γιος της οικογένειας, Αλέξανδρος, ο οποίος επιτέθηκε στον πατέρα του και στην προσπάθεια του να τον αφοπλίσει, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, ρίφθηκε ένας πυροβολισμός στον αέρα.

Ο 21χρονος, αφού κατάφερε να αποσπάσει από τα χέρια του πατέρα του το κυνηγετικό όπλο, στη συνέχεια με το όπλο τον κτύπησε επανειλημμένα, προκαλώντας του σοβαρά τραύματα στο κρανίο, το κεφάλι και τα πλευρά.

Το συμβάν αντελήφθησαν γείτονες, που άκουσαν τις φωνές. Στην αρχή υπέθεσαν ότι επρόκειτο για έναν ακόμα συνηθισμένο οικογενειακό καβγά, αλλά στη συνέχεια διαπίστωσαν ότι αυτή τη φορά είχε συμβεί το χειρότερο. Αμέσως ειδοποίησαν την Αστυνομία, άνδρες της οποίας έσπευσαν στην περιοχή για να επιληφθούν της κατάστασης. Φτάνοντας στη σκηνή, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 19χρονο εθνοφρουρό νεκρό και βουτηγμένο στα αίματα στην αυλή του σπιτιού και τον 67χρονο πατέρα του σοβαρά τραυματισμένο στο κεφάλι, ενώ δίπλα του βρισκόταν σπασμένο το φονικό κυνηγετικό όπλο.

«Είμαστε μπροστά σε μια οικογενειακή τραγωδία», ανέφερε σε δηλώσεις ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης, προσθέτοντας ότι στη σκηνή εντοπίστηκε και το κυνηγετικό όπλο με το οποίο διαπράχθηκε το έγκλημα.

Για αρκετές ώρες, οι διωκτικές Αρχές αξιολογούσαν διάφορες πληροφορίες οι οποίες καθοδηγούσαν τις έρευνες και ανακρίσεις τους, σε μια προσπάθεια να διαμορφώσουν μια πλήρη εικόνα σε σχέση με τη διάπραξη του εγκλήματος.

Μέχρι αργά χθες το βράδυ βρισκόταν στα γραφεία του TAE για ανάκριση ο 21χρονος μεγαλύτερος γιος της οικογένειας και αυτόπτης μάρτυρας του τραγικού γεγονότος, ο οποίος περιέγραψε με κάποιες λεπτομέρειες τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο πατέρας του άρπαξε το κυνηγετικό όπλο, αφαιρώντας τη ζωή του αδελφού του.

ΠΗΓΗ www.philenews.com

Σχετικές ειδήσεις