ΚΥΠΡΟΣ

Κίνα-Κύπρος ενισχύουν εμπορικές & επενδυτικές τους σχέσεις

Κίνα-Κύπρος ενισχύουν εμπορικές & επενδυτικές τους σχέσεις

Τις θέσεις αρχών της Κίνας στο Κυπριακό καθώς και την στήριξη της χώρας στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού και επανένωσης της Κύπρου εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κίνας ο οποίος σήμερα είχε συνάντηση στο Πεκίνο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κίνας Xı Jinping, στο Προεδρικό Μέγαρο στο Πεκίνο, στην οποίαν παρέστησαν και τα μέλη των αντιπροσωπειών των δύο πλευρών. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά την πολυμερή συνάντηση του Προέδρου της Κίνας με τους ηγέτες των κρατών που έλαβαν μέρος χθες στη Σύνοδο Ασιατικών Πολιτικών Κομμάτων για την Οδό του Μεταξιού.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο για την πρόσκληση και για τη θερμή φιλοξενία λέγοντας ότι η επίσκεψή του στην Κίνα ήταν ψηλά στις προτεραιότητές του από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας.

Στη συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο Πρόεδρος της Κίνας , αφού καλωσόρισε τον Πρόεδρο και τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας και χαιρέτισε την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας στη χθεσινή Σύνοδο, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις εξαίρετες σχέσεις της Κίνας με την Κύπρο και την αμοιβαία επιθυμία των δύο χωρών για περαιτέρω ανάπτυξή τους σε όλους τους τομείς.

Ο Πρόεδρος της Κίνας επανέλαβε ακόμα τις θέσεις αρχών της χώρας του στο Κυπριακό και εξέφρασε τη στήριξη της Κίνας στη διαδικασία για επίλυση του προβλήματος και επανένωση της νήσου.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος είναι ο μόνος Ευρωπαίος ηγέτης που έλαβε μέρος στη χθεσινή Σύνοδο, προσκάλεσε τον Πρόεδρο της Κίνας να επισκεφθεί την Κύπρο σε χρόνο που θα καθοριστεί μέσω της διπλωματικής οδού.

«Είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε ώστε να ενισχύσουμε περαιτέρω τις ήδη εξαίρετες σχέσεις μεταξύ των χωρών μας σε όλους τους τομείς», όπως η οικονομία, το εμπόριο και οι επενδύσεις, ανέφερε τέλος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Πηγή - ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις