ΚΥΠΡΟΣ

Για το Κυπριακό συζήτησαν Ομήρου-Υπατος Αρμοστής Αυστραλίας

Για το Κυπριακό συζήτησαν Ομήρου-Υπατος Αρμοστής Αυστραλίας

Για τις τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό πρόβλημα και ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στην πορεία της απευθείας διαπραγματευτικής διαδικασίας για την επίλυση του προβλήματος, ενημέρωσε ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Γιαννάκης Λ. Ομήρου, το νέο Ύπατο Αρμοστή της Αυστραλίας στην Κύπρο, Alan Sweetman.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Πρόεδρος της Βουλής σε συνάντηση που είχε με τον κ. Sweetman εξέφρασε, μεταξύ άλλων, την εκτίμηση της Κύπρου για τη συμβολή της Αυστραλίας στην ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο και για τη θέση αρχών που τηρεί η Αυστραλία στο Κυπριακό.

Ο κ. Sweetman δήλωσε, ανάμεσα σ’ άλλα, ότι αυτή η θέση αρχών αποτελεί πάγια στάση, στην οποία η Κύπρος μπορεί πάντα να στηρίζεται.

Συζητήθηκαν επίσης διάφορες πτυχές των διμερών σχέσεων, περιλαμβανομένων της αμοιβαίας επιθυμίας για περαιτέρω προώθηση των άριστων κοινοβουλευτικών δεσμών και του θετικού ρόλου της ευάριθμης κυπριακής παροικίας στη φίλη χώρα.

Αντηλλάγησαν, τέλος, απόψεις για θέματα μετανάστευσης, προσφύγων και αιτητών ασύλου, όπως και για την κατάσταση της οικονομίας στις δύο χώρες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις