ΚΥΠΡΟΣ

Κατεχόμενα: Υπό παρακολούθηση... των θέμα των τζιχαντιστών

Κατεχόμενα: Υπό παρακολούθηση... των θέμα των τζιχαντιστών

Έχουμε εμπιστοσύνη στην “αστυνομία” και το θέμα αυτό θα είναι υπό παρακολούθηση, δήλωσε ο “πρωθυπουργός” Ομέρ Καλιοντζού όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες για μετάβαση τζιχαντιστών στη Συρία για να καταταγούν στον ISIL μέσω κατεχομένων.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο κ. Καλιοντζού είπε ότι μίλησε με τον “γενικό διευθυντή” της “αστυνομίας” και τον “διοικητή” των “σωμάτων ασφαλείας” για το θέμα που είδε το φως της δημοσιότητας, όσον αφορά την χρήση του λιμανιού του Τρικώμου από τζιχαντιστές, ωστόσο δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτόν τον ισχυρισμό.

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή του ο γγ του κόμματος Ενωμένη Κύπρος, Αμπντουλάχ Κορκμαζχάν χαρακτήρισε ανησυχητικές τις πληροφορίες στον διεθνή Τύπο για μαχητές του ισλαμικού κράτους που μεταβαίνουν στη Συρία μέσω κατεχομένων και ζήτησε από την “κυβέρνηση” ΡΤΚ – ΚΕΕ να διερευνήσει το θέμα όσο το δυνατόν συντομότερα και να λάβουν μέτρα.

Δεν είναι δυνατόν, σημείωσε, για το καθεστώς στο βόρειο τμήμα της Κύπρου, που έχει έξι οργανισμούς πληροφοριών, χιλιάδες στρατιώτες και αστυνομικούς να μην έχει πληροφορηθεί για κάτι τέτοιο και να μην έδωσε την άδειά του. Εάν οι ισχυρισμοί είναι σωστοί, πρόσθεσε, είναι προφανές ότι το καθεστώς κάνει τα “στραβά μάτια” για τη μεταφορά των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία διαμέσου των κατεχομένων.

Πηγή ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις