ΚΥΠΡΟΣ

Αναστασιάδης: Επίσκεψη στην Ιορδανία, Ισραήλ και Παλαιστίνη

Αναστασιάδης: Επίσκεψη στην Ιορδανία, Ισραήλ και Παλαιστίνη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα αναχωρήσει το βράδυ της 9ης Νοεμβρίου για το Αμμάν, της Ιορδανίας, όπου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη. Λίγες μέρες αργότερα θα επισκεφθεί το Ισραήλ και την Παλαιστίνη.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη, θα έχει στις 10 Νοεμβρίου συνάντηση με το Δήμαρχο και με τον Κυβερνήτη του Αμμάν και αργότερα την ίδια μέρα θα επισκεφθεί το Εμπορικό Επιμελητήριο του Αμμάν, όπου θα έχει συνάντηση με Ιορδανούς και Κύπριους επιχειρηματίες.

Στις 11 Νοεμβρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του Αντρη Αναστασιάδη, θα τύχει επίσημης υποδοχής από τον Βασιλιά της Ιορδανίας Abdullah II και τη Βασίλισσα Rania.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Βασιλιάς της Ιορδανίας θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση την οποία θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Ανάμεσα στα θέματα που θα απασχολήσουν τις συνομιλίες είναι το Κυπριακό, η ενέργεια, το προσφυγικό, οι περιφερειακές εξελίξεις και οι σχέσεις Ιορδανίας – ΕΕ.

Στη συνέχεια, ο Βασιλιάς θα παραθέσει επίσημο γεύμα προς τιμή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της χώρας Δρα Abdullah Nsour, με τον οποίον στη συνέχεια θα προβεί σε δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Στις 12 Νοεμβρίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, θα μεταβεί στη Μάλτα, για να παραστεί στο έκτακτο Άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο το οποίο συνεκλήθη με κύριο θέμα το προσφυγικό.

Ο Υπουργός Εξωτερικών θα συνεχίσει στις 12 Νοεμβρίου τις επαφές στην Ιορδανία, με χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Γερουσίας, τον Πρόεδρο της Κάτω Βουλής και τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών της χώρας.

Στις 13 Νοεμβρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η κυπριακή αντιπροσωπεία θα βρίσκονται στην Ιερουσαλήμ, όπου το πρωί θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Πρωθυπουργό της χώρας Βενιαμίν Νετανιάχου.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας, θα μεταβεί στη Ραμάλα, όπου θα έχει συνάντηση με τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο Mahmoud Abbas.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επιστρέψει στην Κύπρο το πρωί της 14ης Νοεμβρίου.

Πηγή - ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις