ΚΥΠΡΟΣ

Νέα καταγγελία από μητέρα για το νοσοκομείο Μακάριο

Νέα καταγγελία από μητέρα για το νοσοκομείο Μακάριο

Πειθαρχική έρευνα έχει διατάξει το Υπουργείο Υγείας, μετά από καταγγελία 27χρονης για ιατρική αμέλεια στο Μακάριο Νοσοκομείο όπου έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί.

Συγκεκριμένα η νεαρή μετά τη γέννα με καισαρική τομή, υποβλήθηκε μετά απο επιπλοκές σε τρείς χερουργικές επεμβάσεις που όπως υποστηρίζουν οι οικείοι της, οφείλονται σε ιατρική αμέλεια.

Σήμερα, μετά από 19 ημέρες ταλαιπωρίας νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, σχεδόν σε καταστολή. Το γολγοθά της, περιέγραψε στην εκπομπή "Μεσημέρι και Κάτι" στο Sigma, ο πατέρας της, Ανδρέας Κυριάκου.

Στις 13/11 γέννησε με καισαρική και λίγες μέρες αργότερα οι γιατροί του Μακάριου νοσοκομείου, της έδωσαν εξιτήριο. Λίγες ημέρες αργότερα παρουσίασε επιπλοκές.

«Στις 20/11 και συγκεκριμένα η ώρα 7 το πρωί, ένιωσε αδιαθεσία και έτσι την μεταφέραμε στο μακάριο. Η αιμοσφαιρίνη της έπεσε στο 6,4 – το κανονικό είναι 12 και οι γιατροί της χορήγησαν αντιβίωση. Στις 26/11, οι γιατροί της χορήγησαν αίμα αλλά η μόλυνση δεν υποχωρούσε. Στις 27/11, ημέρα Παρασκευή, ζήτησα να την πάρουν για αξονική και μετά από πολλές εκκλήσεις το αίτημα μου έγινε δεκτό», περιέγραψε ο πατέρας της νεαρής.

Η αξονική έδειξε υγρά στην κοιλιακή χώρα και έτσι οι γιατροί προχώρησαν σε εγχείρηση. Μετά απο πολύωρη χειρουργικη επέμβαση οι γιατροί διαβεβαίωσαν τους γονείς της 27χρονης οτι δεν συνέτρεχε κανένας λόγος ανησυχίας.

Την 1/12 οι γιατροί αποφάσισαν να αλλάξουν την 2η τομή για να καθαρίσουν την μόλυνση, αλλά διαπίστωσαν ότι υπήρχε σοβαρό πρόβλημα στην κοιλιακή της χώρα και προχώρησαν σε τρίτη χειρουργική επέμβαση.

Η διευθύντρια του υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη, επεσήμανε ότι έχει ήδη διαταχθεί έρευνα για να διαφανεί κατά πόσο υπάρχουν προσωπικές ευθύνες για το εν λόγω περιστατικό, διαβεβαιώνοντας ότι θα αποδοθούν ευθύνες.

Κληθείς να σχολιάσει το περιστατικό ο διευθυντής της χειρουργικής κλινικής του Μακάριου Νοσοκομείου Αγαθοκλής Χριστοφίδης, τόνισε οτι οι γιατροί υπέδειξαν υπέρμετρο ζήλο και δεν φταίνε καθόλου για αυτό το συμβάν. Σε όλες τις εγχείρησης υπάρχουν επιπλοκές.

ΠΗΓΗ ΣΙΓΜΑ

Σχετικές ειδήσεις