ΚΥΠΡΟΣ

ΥΠΕΞ Κίνας: Στήριξη στο Κυπριακό

ΥΠΕΞ Κίνας: Στήριξη στο Κυπριακό

Η Κίνα παρακολουθεί την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό και υποστηρίζει την προσπάθεια της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην διατήρηση της κυριαρχίας και της εδαφικής της ακεραιότητας, τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Wang Yi, χαιρετίζοντας τις σχετικές εξελίξεις και προσβλέποντας, όπως είπε, σε μια κοινά αποδεκτή λύση στην βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ.

Ο Κινέζος ΥΠΕΞ είχε συνάντηση και συνομιλίες με τον Κύπριο ομόλογό του Ιωάννη Κασουλίδη, κατά την οποία συζήτησαν σειρά θεμάτων, με ιδιαίτερη βαρύτητα στην εμβάθυνση της πρακτικής συνεργασίας Κύπρου-Κίνας, και στην ενδυνάμωση των δεσμών φιλίας και συνεργασίας των δύο λαών.

Ο κ. Wang αναφέρθηκε ιδιαίτερα στους τομείς που μπορεί να υπάρξει εμβάθυνση της συνεργασίας των δύο χωρών, και στάθηκε ιδιαίτερα στην συνεργασία στα λιμάνια, στον τομέα των οικοδομών, των υδρογονανθράκων, του τουρισμού και των αγροτικών προϊόντων.

Από την πλευρά του, ο Ιωάννης Κασουλίδης δήλωσε ότι η Κύπρος στηρίζει την πρωτοβουλία της Κίνας για τον δρόμο του μεταξιού, και βλέπει συγκεκριμένες προοπτικές συνεργασίας.

Απτό δείγμα στην δέσμευση της Κύπρου στην πρωτοβουλία αυτή, αποτελεί, όπως είπε ο κ. Κασουλίδης, η υποβολή αίτησης για περιφερειακό μέλος της ASIAN INFRASTRUCTURE AND DEVELOPMENT BANK.

Σχετικές ειδήσεις