ΚΥΠΡΟΣ

Λαϊκή Τράπεζα: Ηχηρά ονόματα ενώπιον της δικαιοσύνης

Λαϊκή Τράπεζα: Ηχηρά ονόματα ενώπιον της δικαιοσύνης

Το δρόμο της δικαιοσύνης παίρνει η πρώτη υπόθεση που αφορά την οικονομική κατάρρευση της Λαϊκής Τράπεζας.

Η υπόθεση, η οποία αφορά χειραγώγηση της αγοράς και συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, καταχωρίστηκε λίγο μετά το μεσημέρι στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, το οποίο όρισε την 15η Φεβρουαρίου ως ημέρα για παραπομπή των 4 κατηγορουμένων ενώπιον του Κακουργιοδικείου.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρίσκονται 4 πρώην στενοί συνεργάτες του πάλαι ποτέ ισχυρού άνδρα της Μαρφίν Λαϊκής, Ανδρέα Βγενόπουλου. Πρόκειται για τους Ευθύμιο Μπουλούτα, Μάρκο Φόρο, Νεοκλή Λυσάνδρου και Παναγιώτη Κουννή.

Οι κατηγορίες που βαραίνουν τα 4 πρώην υψηλόβαθμα στελέχη, αφορούν 9 μηνιαίες οικονομικές καταστάσεις για το έτος 2011. Σύμφωνα με τη διερεύνηση, προκύπτει ότι δεν δηλώθηκε, ως υπήρχε υποχρέωση μείωση της υπεραξίας της Λαϊκής Τράπεζας, με αποτέλεσμα την παραπλάνηση του επενδυτικού κοινού.

Πάντως, τον περασμένο Σεπτέμβριο Ανδρέας Βγενόπουλος και Ευθύμιος Μπουλούτας αρνήθηκαν να απαντήσουν σε οποιαδήποτε ερώτηση, στο πλαίσιο της ανάκρισης τους, δυνάμει δικαστικής συνδρομής της Δημοκρατίας στις Ελληνικές αρχές.

πηγη sigmalive.com

Σχετικές ειδήσεις