ΚΥΠΡΟΣ

Το 2016 θα παραδώσουν κλειδιά...οι λιμουζίνες των αξιωματούχων στην Κύπρο

Το 2016 θα παραδώσουν κλειδιά...οι λιμουζίνες των αξιωματούχων στην Κύπρο

Με τον ερχομό του 2016 δεκάδες αξιωματούχοι του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα θα απολέσουν διά Νόμου το προνόμιο της κατοχής και χρήσης λιμουζίνας επί 24ώρου βάσεως.

Προνόμιο, το οποίο απολαμβάνουν για δεκαετίες και που συνοδεύεται από δωρεάν καύσιμα, με πληρωμένα τα έξοδα συντήρησης ακόμη και τα έξοδα καθαριότητας των λιμουζίνων. Η εξέλιξη αυτή σαφώς και δεν χαροποιεί τους επηρεαζόμενους αξιωματούχους. Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα 'Φιλελεύθερος'.

Όμως, από την άλλη, θα υπάρξουν εξοικονομήσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για το Δημόσιο καθώς θα σταματήσουν τα φαινόμενα της κατάχρησης και της αλόγιστης χρήσης όπως εκδρομές στον Πρωταρά και στα χιόνια, βόλτες με την οικογένεια, κούρσες για τα ιδιαίτερα των παιδιών κ.ο.κ. και όλα αυτά, βεβαίως, πάνω στις πλάτες του φορολογούμενου πολίτη. Από την 1/1/2016 όλοι αυτοί οι αξιωματούχοι θα δικαιούνται χρήση λιμουζίνας μόνο στο πλαίσιο των καθηκόντων τους. Όταν σχολνάνε, θα παραδίδουν τα κλειδιά της λιμουζίνας και ναι, θα πηγαίνουν στο σπίτι τους με το ιδιωτικό τους όχημα.

Πηγή: Φιλελεύθερος

Σχετικές ειδήσεις