Στο πλευρό της Κύπρου η Βρετανία

Στο πλευρό της Κύπρου η Βρετανία

Το Λονδίνο υποστηρίζει ανεπιφύλακτα το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας για διεξαγωγή ερευνών στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Γουίλιαμ Χέιγκ, ο οποίος συναντήθηκε στο "Φόρεϊν Όφις" με την Κύπρια ομόλογό του Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή.

 

Ο κύριος Χέιγκ χαιρέτισε, επίσης, τη δήλωση του προέδρου Χριστόφια ότι το φυσικό πλούτο της Κύπρου θα μοιραστούν και οι δύο κοινότητες σε μια επανενωμένη νήσο.

Για το Κυπριακό, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών επαναβεβαίωσε τη στήριξη του Λονδίνου στη εν εξελίξει διαπραγματευτική διαδικασία, προσθέτοντας ότι αυτή είναι η καλύτερη συνεισφορά της χώρας του ως εγγυήτριας δύναμης, παρά οποιαδήποτε απευθείας παρέμβαση εκ μέρους της. Η Βρετανία, είπε, εξακολουθεί να ενθαρρύνει τις δύο πλευρές για επίτευξη προόδου.

Η κυρία Μαρκουλλή χαρακτήρισε παραγωγική και ειλικρινή τη συζήτηση με τον Γουίλιαμ Χέιγκ, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια για μια νέα προσπάθεια περαιτέρω βελτίωσης των σχέσεων Κύπρου-Βρετανίας.