ΚΥΠΡΟΣ

Πάιατ σε Τουρκία: «Σταματήστε τις προκλητικές ενέργειες στην Κύπρο»

Πάιατ σε Τουρκία: «Σταματήστε τις προκλητικές ενέργειες στην Κύπρο»
EUROKINISSI

Σαφέστατο ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλλάδα, Τζέφρι Πάιτ, στην Τουρκία.

Μήνυμα στην Τουρκία να σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες στην Κύπρο και ότι είναι η ώρα του διαλόγου, έστειλε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ από το Στεφανοβίκειο της Θεσσαλίας, όπου πάρεστη στην τελετή παράδοσης από τις ΗΠΑ των ελικοπτέρων Kiowa και Chinook.

Ερωτηθείς να σχολιάσει ότι η ΕΕ εξετάζει να λάβει μέτρα εναντίον της βίαιης συμπεριφοράς της Τουρκίας στη θάλασσα της Ανατολικής Μεσογείου, ο κ. Πάιατ απάντησε πως οι ΗΠΑ και η ΕΕ μοιράζονται την ίδια οπτική για τις εξελίξεις στα ύδατα της Κύπρου και, ειδικότερα, το κοινό μας συμφέρον για την αποφυγή περαιτέρω προκλητικών ενεργειών από την Τουρκία. «Μίλησα με σαφήνεια για αυτά τα θέματα την περασμένη εβδομάδα στις δημόσιες παρατηρήσεις μου στην Ουάσινγκτον και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών κατά το Σαββατοκύριακο επιβεβαίωσε την ισχυρή αντίληψη των ΗΠΑ ότι τώρα είναι η ώρα για διάλογο και όχι για περαιτέρω κλιμακούμενες προκλητικές ενέργειες» σημείωσε.

Η τελετή παράδοσης

Παρουσία της αναπληρώτριας υφυπουργού Άμυνας των ΗΠΑ κ. Αν Κατάλντο, του Αμερικανού Πρέσβη στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ και του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αεροπορική βάση του Στεφανοβίκειου Μαγνησίας, η τελετή παραλαβής των 80 ελικοπτέρων που προμηθεύτηκε ο Ελληνικός Στρατός από τον αμερικανικό Στρατό.
Πρόκειται για δέκα ελικόπτερα τύπου Σινούκ, μεταφορικά, και 70 τύπου Kiowa Warrior, ελαφρά επιθετικά.

Διαβάστε επίσης:

Επιστήμονας προειδοποιεί: «Εφιαλτικό» το μέλλον της Ελλάδας!

Έρχεται πολιτική - βόμβα: Τι ετοιμάζει ο Βαγγέλης Βενιζέλος

Σχετικές ειδήσεις