ME TO N & ME TO Σ

Όχι, να μην ζητήσει συγγνώμη η Έφη Κακαράντζουλα!

Όχι, να μην ζητήσει συγγνώμη η Έφη Κακαράντζουλα!

Η Έφη Κακαράντζουλα ήρθε το πρωί της Πέμπτης, για πρώτη φορά πρόσωπο με πρόσωπο με την Ιωάννα.

Δεν ξέρω τι περίμενε η Ιωάννα από την γυναίκα που της επιτέθηκε με το βιτριόλι. Δεν ξέρω τι περιμένουν οι ένορκοι, ο εισαγγελέας και ο δικαστής. Δεν ξέρω τι περιμένει η κοινωνία… Δεν ξέρω τι περιμένεις εσύ… Ξέρω ότι πραγματικά ανακουφίστηκα που δεν ψέλλισε καν τη λέξη «συγγνώμη». Που ακόμη και τώρα λέει στην Ιωάννα, αυτόν τον πονεμένο άνθρωπο από τα δικά της χέρια, με ψυχρότητα «ξέρεις γιατί έγινε όλο αυτό…» κλπ. Που συνεχίζει να δικαιολογεί στο μυαλό της την απανθρωπιά, την κτηνωδία της... Όχι, δεν ήθελα να ζητήσει συγγνώμη από την Ιωάννα, αυτή η τύπισσα. Δεν ήθελα να δείξει μεταμέλεια κλπ. Όλα αυτά τα ωραία που λένε οι δικηγόροι για να πετύχουν τη μικρότερη δυνατή ποινή για τον «πελάτη» τους.

Είναι πολύ ανακουφιστικό να βλέπεις ότι το τέρας παραμένει τέρας. Ότι το κτήνος δεν έχει ανθρώπινη καρδιά, ότι το κακό δεν κρύβει καλό ούτε στο ελάχιστο… Έτσι δεν μπερδεύεται κανείς μας. Ούτε η Ιωάννα, ούτε οι ένορκοι, ούτε ο εισαγγελέας και ο δικαστής, ούτε η κοινωνία, ούτε εσύ κι εγώ… Ξεκάθαρα πια τα πράγματα στο μυαλό μας. Όταν αδειάζεις ένα μπουκάλι βιτριόλι στο πρόσωπο ενός ανθρώπου παύεις να είσαι άνθρωπος. Γίνεσαι τέρας. Κι έτσι πρέπει να σε αντιμετωπίσουν όλοι. Και τώρα και μετά.

Αν τώρα αυτό το τέρας αντί να μείνει μέσα στη φυλακή για αιώνες, σε λίγο καιρό θα σουλατσάρει ελεύθερη, είναι θέμα που πρέπει να το λύσει αυτός που νομοθετεί, ειδικά από την στιγμή που το απαιτεί πια μια ολόκληρη κοινωνία!

Όλοι ξέρουμε, έχουμε συνειδητοποιήσει και αγανακτούμε για αυτό ότι καμιά ποινή δεν μπορεί να αποδώσει δικαιοσύνη για αυτό που έκανε αυτή η τύπισσα στην Ιωάννα… Όπως όλοι μας αγανακτούμε με την «προστασία» που δείχνουμε (αναγκαστικά) τα ΜΜΕ στην ΕΦΗ ΚΑΚΑΡΑΝΤΖΟΥΛΑ, κρύβοντας το πρόσωπο της στις φωτογραφίες. Γιατί ο πολιτισμός δεν απειλείται άμα δείξεις το πρόσωπο μιας τύπισσας που έριξε βιτριόλι σε ένα κορίτσι. Απειλείται με τις πράξεις του τέρατος. Αν θέλουμε να λεγόμαστε πολιτισμένοι, αν θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι την Ιωάννα θα έπρεπε να προστατέψουμε από την τύπισσα. Όχι την τύπισσα που την έλουσε με το βιτριόλι…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δίκη για βιτριόλι: Οι καταθέσεις των μαρτύρων ρίχνουν φως στην υπόθεση - Τα 4 πρόσωπα - «κλειδιά»

Δίκη για βιτριόλι: «Έκρηξη« της οικογένειας για την Έφη Κακαράντζουλα - «Σκύλα, μας διέλυσες»

Έφη Κακαράντζουλα σε Ιωάννα: «Εσύ γνωρίζεις γιατί σου έριξα το βιτριόλι»