ME TO N & ME TO Σ

Οι Γάλλοι δείχνουν τον δρόμο…

Οι Γάλλοι δείχνουν τον δρόμο…
AP

Ο Μακρόν θεώρησε ότι μπορεί με άνεση να ανεβάσει το όριο της συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 χρόνια… Κι έβγαλε τους Γάλλους (ξανά) στο δρόμο.

Στην Γαλλία εδώ και καιρό ο κόσμος είναι στους δρόμους. Κατεβαίνει συχνά εκεί. Για να μην δώσει σε κανέναν που τον κυβερνά το δικαίωμα να πιστέψει ότι μπορεί να κάνει ό,τι του κατέβει στο κεφάλι. Οι Γάλλοι ό,τι έχουν κατακτήσει με κόπο και αγώνα, με ιδρώτα και αίμα, δεν το παραδίδουν στην εκάστοτε εξουσία.

Ο Μακρόν θεώρησε ότι μπορεί με άνεση να ανεβάσει το όριο της συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 χρόνια… Κι έβγαλε τους Γάλλους (ξανά) στο δρόμο. Το ότι επιβίωσε για ελάχιστες ψήφους στην πρόταση μομφής, του δίνει παράταση ζωής αλλά και ημερομηνία λήξης. Γιατί με τον κόσμο στους δρόμους δεν επιβίωσε ποτέ κανείς. Ούτε καν ο… Λουδοβίκος. Αυτό φοβούνται διαχρονικά όσοι κυβερνούν. ΟΛΟΙ. Ειδικά στην Ελλάδα. Γι’αυτό και επιστρατεύουν τους «γνωστούς-αγνώστους» κάθε φορά που ο κόσμος αποφασίζει να διεκδικήσει το δίκιο του με διαδηλώσεις.

Όπως έγινε στα μνημόνια, όπως έγινε για το Μάτι, όπως έγινε για τα Τέμπη… Όπως θα γίνεται κάθε φορά που ο πολίτης θα βράζει από οργή κι αγανάκτηση και θα κατεβαίνει στους δρόμους. Τον πολίτη, η κυβέρνηση τον θέλει στον καναπέ.

Να βλέπει Survivor και GNTM. Απληροφόρητο και αποχαυνωμένο. Δεν ξέρω αν το θυμάσαι αλλά εδώ σύνταξη θα πάρεις λίγο πριν… πεθάνεις! Γιατί σε έπεισαν ότι έτσι θα βγουν οι αριθμοί… Γιατί σε έπεισαν ότι το σωστό είναι η σύνταξη να είναι κάτι ανάμεσα σε μποναμά και χαρτζιλίκι… Γιατί σε έπεισαν ότι τόσα χρόνια εσύ έκλεβες το Κράτος κι όχι το Κράτος εσένα. Γιατί σ’έπεισαν ότι είσαι πολίτης γ’ κατηγορίας. Κυρίως γιατί σ’έπεισαν ότι δεν πρέπει να διεκδικείς. Σ’έπεισαν ότι το φυσικό σου περιβάλλον είναι ο… καναπές και η τηλεόραση.

Οι Γάλλοι δείχνουν τον δρόμο. Σε όλους. Αν δεν το καταλάβεις τώρα θα πεθάνεις δουλεύοντας ή απλά… ταξιδεύοντας. Γιατί τίποτα δεν θα αλλάξει.

Σχετικές ειδήσεις

O Βαρουφάκης θέλει να μάθει ποιοι τον έδειραν;

Με τον Πορτοσάλτε ή τον Κανάκη; Με το γαμώτο μας!

Μικρέ, στην Ελλάδα θα το βουλώνεις κι όταν σε σκοτώνουν!