MEDIA

Κόντρα Καψή – Κεδίκολγου για την ΕΡΤ

Κόντρα Καψή – Κεδίκολγου για την ΕΡΤ

Δήλωση – απάντηση στον βουλευτή Ευβοίας, Σίμο Κεδίκογλου, έκανε ο Παντελής Καψής για το θέμα της ΕΡΤ.

"Η ΕΡΤ την τελευταία διετία μείωσε το ετήσιο κόστος λειτουργίας της κατά 150 εκατομμύρια ευρώ", επισημαίνει ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης ΜΜΕ της ΝΔ και βουλευτής Ευβοίας, Σίμος Κεδίκογλου, είχε αντιδράσει επειδή δεν συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή ερώτησή του για την ΕΡΤ και το ΑΠΕ-ΜΠΕ που απευθυνόταν στον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

"Δεν γνωρίζω, κατά συνέπεια, σε ποια λεηλασία αναφέρεται ακριβώς ο κ. Κεδίκογλου. Και βέβαια, έχουν ακόμα να γίνουν πολλά. Το νοικοκύρεμα συνεχίζεται. Τα υπόλοιπα -που έχουν ήδη απαντηθεί- θα απαντηθούν και πάλι στη Βουλή", προσθέτει στη δήλωση του ο κ. Καψής.

Νωρίτερα, στη δήλωσή του ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης ΜΜΕ της ΝΔ, είχε υποστηρίξει ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος "κρύβεται και αρνείται να απαντήσει επικαλούμενος απροσδιόριστες "ανειλημμένες υποχρεώσεις" δεν προσήλθε για να απαντήσει στην ερώτησή του" και κατ΄ αυτόν τον τρόπο "ουσιαστικά επιτρέπει στην υπό δικαστική διερεύνηση διοίκηση της ΕΡΤ να συνεχίζει να λαμβάνει αποφάσεις, που σκανδαλίζουν τους πολίτες και απειλούν το δημόσιο συμφέρον."

Ο κ. Κεδίκογλου επανέφερε παλαιότερες καταγγελίες του για τις υποθέσεις "του Champions League, του δορυφορικού προγράμματος, τις επιλογές συμβασιούχων με διαβλητές διαδικασίες, τις απευθείας αναθέσεις παραγωγών χωρίς κοστολόγια και παραστατικά", αναφέροντας ότι η διοίκηση της ΕΡΤ "συνεχίζει ακάθεκτη την επιδρομή της στην δημόσια τηλεόραση", ενώ επισήμανε ακόμη ότι στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΡΤ η ημερήσια διάταξη περιείχε θέματα "για τα οποία δεν επιτρέπεται να ληφθούν αποφάσεις σε προεκλογική ουσιαστικά περίοδο - όπως η «δωρεά» του νεοκλασικού κτηρίου της Ρηγίλλης και απειλούν να εκθέσουν την κυβέρνηση."

"Προειδοποιούμε ότι θα χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο, κοινοβουλευτικό, ένδικο ή άλλο, για να προασπίσουμε το δημόσιο συμφέρον. Επιτέλους, τέλος στη λεηλασία της δημόσιας τηλεόρασης!» καταλήγει η δήλωση του κ. Κεδίκογλου.