Die Welt: «Βαρέλι δίχως πάτο η Ελλάδα»

Newsbomb

Μια φράση του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, ότι πρέπει να μπει πάτος στο βαρέλι του Ελληνικού χρέους, χρησιμοποιεί η γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα «Η Ελλάδα είναι για τις χώρες-δανειστές ένα βαρέλι χωρίς πάτο. Αλλά τι θα μπορούσε να γίνει με τον πάτο; Η ΕΕ πρέπει να αποστείλει εξειδικευμένο δυναμικό από το Βορρά ώστε να οικοδομηθούν βιώσιμες κρατικές δομές (σ.σ.: στην Ελλάδα)».

Η εφημερίδα θεωρεί πικρή αλήθεια ότι το παρατεταμένο πρόγραμμα λιτότητας έχει αποτύχει παταγωδώς και έχει απλά στραγγαλίσει την ελληνική οικονομία.

Ο αρθρογράφος εκτιμά ότι «το πρώτο βήμα είναι να δοθεί στο βαρέλι ένας πάτος. Αυτό σημαίνει, να γίνει η Ελλάδα ένα κράτος με καλή διακυβέρνηση και διοίκηση. Αυτό που λείπει από τη χώρα είναι κρατικοί θεσμοί με δυνατότητα επιρροής. Η Ελλάδα είναι ένα ‘failed state’, ένα αποτυχημένο κράτος».

Και η Welt καταλήγει: «Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι ένα σχέδιο Μάρσαλ. Σε αυτό τα χρήματα παίζουν μόνο δευτερεύοντα ρόλο. Πρωτίστως χρειάζεται βοήθεια σε θεσμικό επίπεδο, στην οικοδόμηση του κράτους».

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved