Sky News: Κάναμε υποκλοπές email για καλό σκοπό

Newsbomb

Σε δύο περιπτώσεις είχε δώσει έγκριση για την υποκλοπή email παραδέχθηκε το βρετανικό τηλεοπτικό κανάλι Sky News, επικαλούμενο «το συμφέρον του κοινού».



Το κανάλι, που ανήκει στον όμιλο Μέρντοκ, αναγκάστηκε να παραδεχθεί τις υποκλοπές στο πλαίσιο της έρευνας για μια υπόθεση απάτης το 2008. Έδωσαν το «πράσινο φως» σε δημοσιογράφο, ώστε «να αποκτήσει πρόσβαση στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ατόμων που θεωρούνταν ύποπτα για παράνομες πράξεις», παραδέχονται σε ανακοίνωση. Ο σταθμός θεωρεί ως «δικαιολογημένη» την πρακτική του από δημοσιογραφική άποψη.

Η υπόθεση αφορά σε ζευγάρι, που είχε σκηνοθετήσει το θάνατο του συζύγου σε ατύχημα με κανόε-καγιάκ, ώστε να εισπράξει την ασφάλεια ζωής η σύζυγος. Το κανάλι αναφέρει ότι παρέδωσε στην αστυνομία τα μηνύματα, που είχαν υποκλαπεί και τα οποία έπαιξαν «ουσιώδη ρόλο» για να αποδειχτεί η ενοχή του Τζον και της Αν Ντάργουιν. Κάτι, που επιβεβαιώνει και εκπρόσωπος της αστυνομίας, που εξήγησε ότι τα μηνύματα αυτά περιλαμβάνονταν ως τεκμήρια στο φάκελο της δικογραφίας.

Το Sky News είναι ένα από τα κανάλια του δορυφορικού μπουκέτου BSkyB, βασικός μέτοχος του οποίου είναι ο News Corp., ένας όμιλος που ανήκει στο Ρούπερτ Μέρντοκ. Από το περασμένο καλοκαίρι ο όμιλος βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα εξαιτίας των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων της εφημερίδας News of the World, που αναγκάστηκε να αναστείλει την έκδοσή της.

Ο Τζέιμς Μέρντοκ, ο γιος του μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης και ενδεχομένως διάδοχός του, παραιτήθηκε την Τρίτη από την προεδρία του BSkyB. Ο ίδιος είπε ότι ήθελε να αποφύγει να κηλιδωθεί η εταιρεία από το σκάνδαλο. Ο Ρούπερτ Μέρντοκ από την πλευρά του, προσπαθεί να μην επεκταθούν σε όλο τον όμιλο οι συνέπειες του σκανδάλου της News of the World, κάτι μάλλον δύσκολο. Ήδη έχει προστεθεί μια υπόθεση δωροδοκίας δημοσίων υπαλλήλων από δημοσιογράφους της εφημερίδας The Sun με αντάλλαγμα πληροφορίες.

Την τελευταία δεκαετία η News of the World, σύμφωνα με την αστυνομία, υπέκλεψε τηλεφωνήματα και μηνύματα τουλάχιστον 800 ατόμων: διασήμων καλλιτεχνών, μελών της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας, αλλά και απλών πολιτών που έτυχε να βρεθούν στο επίκεντρο της δημοσιότητας! Μέχρι σήμερα ο όμιλος Μέρντοκ έχει αναγκαστεί να καταβάλει αποζημιώσεις σε περίπου 50 πολίτες. Και η λίστα των θυμάτων αυξάνεται…

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved