MEDIA

Eurovision 2022: H λεπτομέρεια της εμφάνισης της Αμάντας Γεωργιάδη που αποκάλυψε ο Φωκάς Ευαγγελινός

Eurovision 2022: H λεπτομέρεια της εμφάνισης της Αμάντας Γεωργιάδη που αποκάλυψε ο Φωκάς Ευαγγελινός
Eurovision 2022: Έτοιμη για να διεκδικήσει το «εισιτήριο» για τον μεγάλο τελικό είναι η Αμάντα Γεωργιάδη, που απόψε θα ερμηνεύσει το «Die Together»
EBU / CORINNE CUMMING

Eurovision 2022: Έτοιμη για να διεκδικήσει το «εισιτήριο» για τον μεγάλο τελικό είναι η Αμάντα Γεωργιάδη, που απόψε θα ερμηνεύσει το «Die Together» στον Α’ Ημιτελικό.

Έφτασε η πρώτη μεγάλη στιγμή για τον 66ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision καθώς σήμερα το βράδυ στη σκηνή του Pala Olimpico στο Τορίνο της Ιταλίας θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος ημιτελικός με τη συμμετοχή και της Ελλάδας που θα εμφανιστεί στη 15η θέση, με την Αμάντα Γεωργιάδη και το τραγούδι «Die together», μια συναισθηματική και ταυτόχρονα δυναμική μπαλάντα, που αφηγείται μια αληθινή ιστορία αγάπης, σαν ένα όνειρο σε μπλε φόντο, που «ζωντανεύει» επί σκηνής μέσα από τα μάτια της ερμηνεύτριας.

Τη σκηνοθεσία της σκηνικής εμφάνισης της ελληνικής συμμετοχής υπογράφει ο Φωκάς Ευαγγελινός, η διεθνούς φήμης Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας, Σίλια Κριθαριώτη, επιμελήθηκε την ενδυματολογική εμφάνιση της Αμάντας, ο Γιάννης Μουρίκης έκανε τον σχεδιασμό του σκηνικού, ενώ τον σχεδιασμό της εικόνας στον φωτισμό επιμελήθηκε ομάδα visual artists από την Ουκρανία, με επικεφαλής τον Nicholas Chobb.

Ο Φωκάς Ευαγγελινός, μάλιστα, αποκάλυψε και μια σημαντική λεπτομέρεια για την ελληνική εμφάνιση με ένα βίντεο που ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Instagram.

Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον Α’ Ημιτελικό: Αλβανία, Λετονία, Λιθουανία, Ελβετία, Σλοβενία, Ουκρανία, Βουλγαρία, Ολλανδία, Μολδαβία, Πορτογαλία, Κροατία, Δανία, Αυστρία, Ισλανδία, Ελλάδα, Νορβηγία, Αρμενία

Τα τραγούδια των «Big Five» (Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιταλία ως διοργανώτρια χώρα) δεν διαγωνίζονται στους ημιτελικούς της Eurovision, αφού προκρίνονται απευθείας στον Τελικό της Eurovision. Ψηφίζουν, όμως, στους δύο ημιτελικούς και συγκεκριμένα:

Στον Α’ Ημιτελικό ψηφίζουν η Ιταλία και η Γαλλία.

Στον Β’ Ημιτελικό ψηφίζουν η Γερμανία, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τους δύο Ημιτελικούς (10 και 12 Μαΐου) και τον Τελικό (14 Μαΐου) θα μεταδώσει τηλεοπτικά η ΕΡΤ1 και ραδιοφωνικά το Δεύτερο Πρόγραμμα και η Φωνή της Ελλάδας. Το 12άρι της ελληνικής κριτικής επιτροπής, στον Μεγάλο Τελικό της Eurovision, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαΐου, θα το ανακοινώσει η Στεφανία Λυμπερακάκη, η οποία εκπροσώπησε τη χώρα μας στον περσινό διαγωνισμό, κατακτώντας τη 1οη θέση.

Στον τελικό της Eurovision θα συμμετάσχουν οι είκοσι χώρες που προκρίθηκαν από τους δύο Ημιτελικούς, οι Big Five (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο), καθώς και η διοργανώτρια χώρα (Ιταλία).

Eurovision: Έτοιμη η Ελλάδα

Το βράδυ της Δευτέρας (9/5), η νεαρή τραγουδίστρια ολοκλήρωσε με επιτυχία τη δεύτερη γενική πρόβα, η οποία γράφεται ως backup σε περίπτωση που συμβεί κάτι απρόοπτο στη live ερμηνεία και μετάδοση του τραγουδιού. Το πιο σημαντικό όμως είναι, πως αυτή την πρόβα είδαν και βαθμολόγησαν οι εθνικές επιτροπές των 17 χωρών που συμμετέχουν στον Α’ Ημιτελικό, συν οι επιτροπές από τη Γαλλία και την Ιταλία που έχουν κληρωθεί να μεταδώσουν υποχρεωτικά την ερμηνεία της Αμάντα και να δώσουν τη βαθμολογία τους. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως το 50% της βαθμολογίας προέκυψε από τη χθεσινή της εμφάνιση στη σκηνή του «Pala Olimpico».

Όπως αποκάλυψε ο οίκος Celia Kritharioti Couture στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόκειται για μία τουαλέτα με μακριά μανίκια, έντονους ώμους και τονισμένη μέση από λευκό μεταξωτό μεταλλικό λευκό σιφόν με ιριδίζουσες αποχρώσεις, το οποίο έγινε ειδική παραγγελία από την Ιταλία.

Η Αμάντα Γεωργιάδη στις πρόβες.EBU / CORINNE CUMMING

Eurovision 2022: Μαζί με το μεγάλο φαβορί η Αμάντα - Τι δείχνουν τα προγνωστικά

Η χώρας μας θα εμφανιστεί στην 15η θέση του ημιτελικού, κάτι που φαντάζει ευνοϊκό καθώς η παράδοση λέει πως οι χώρες που εμφανίζονται προς το τέλος, τόσο των ημιτελικών όσο και του τελικού, κατακτούν καλύτερες θέσεις λόγω του ότι μεγαλύτερη μερίδα του τηλεοπτικού κοινού βρίσκεται εκείνη τη στιγμή στην τηλεόρασή του.

Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον Α’ Ημιτελικό:

  • Αλβανία
  • Λετονία
  • Λιθουανία
  • Ελβετία
  • Σλοβενία
  • Ουκρανία
  • Βουλγαρία
  • ΟλλανδίαΜολδαβία
  • Πορτογαλία
  • Κροατία
  • Δανία
  • Αυστρία
  • Ισλανδία
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Νορβηγία
  • Αρμενία

Τι αναφέρουν, όμως, τα στοιχήματα του πρώτου ημιτελικού για την Ελλάδα και την Αμάντα Γεωργιάδη;

Σύμφωνα με τα διεθνή γραφεία στοιχημάτων, η χώρα μας βρίσκεται στην 2η θέση του ημιτελικού και φυσικά έτσι παίρνει την πρόκριση στον τελικό! Πρώτη στα προγνωστικά είναι η Ουκρανία, που παράλληλα είναι και το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του διαγωνισμού, ενώ από κοντά βρίσκονται Ολλανδία και Νορβηγία σε ότι έχει να κάνει το «εισιτήριο» για τον τελικό.

Τα προγνωστικά του Α’ Ημιτελικού.eurovisionworld.com

Έτσι όλα δείχνουν πως η Αμάντα Γεωργιάδη θα ερμηνεύσει ξανά το «Die Together», αυτή τη φορά στον τελικό της 14ης Μαΐου.

Διαβάστε επίσης:

Eurovision 2022 - Τελετή έναρξης: Οι εμφανίσεις Ελλάδας και Κύπρου στο τιρκουάζ χαλί (pics)

Eurovision 2022: Το τατουάζ της Ανδρομάχης πριν τον ημιτελικό (photos)

Άμαντα Γεωργιάδη: Όσα είπε για τη ρατσιστική ερώτηση που δέχθηκε στη συνέντευξη Τύπου της Eurovision