MEDIA

Στέφανος Μάνος: «700 ευρώ σύνταξη στα 67 για όλους»

Στέφανος Μάνος: «700 ευρώ σύνταξη στα 67 για όλους»

Ο πρόεδρος της «Δράσης» Στέφανος Μάνος άνοιξε τα χαρτιά του στον Κώστα Χαρδαβέλλα και την εκπομπή του Newsbomb «Αποκαλύπτω».

Ο κ. Μάνος παρουσίασε τη ρηξικέλευθη πρότασή του για μισθούς και συντάξεις, άσκησε κριτική στα μεγάλα κόμματα, ενώ έκανε τον απολογισμό της θητείας του Λουκά Παπαδήμου.

Η επόμενη ημέρα των εκλογών

«Καθήκον της Δράσης είναι να βοηθήσουμε η Ελλάδα να κυβερνηθεί στις 7 Μαΐου με οποιοδήποτε τίμημα, ακόμη και με κυβέρνηση Αριστεράς. Ειδάλλως οι κίνδυνοι θα είναι πολύ μεγάλοι», σημείωσε ο κ. Μάνος.

Αναφερόμενος σε ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. διαπίστωσε ότι «συμπεριφέρονται σαν να ζουν προ της κρίσης. Ελπίζω να υπάρξει μυαλό μετά τις εκλογές», σχολίασε ο ίδιος.

«Θα αποκαλυφθεί μετά τις εκλογές, ότι ξεχείλωσαν τα πάντα το τελευταίο δίμηνο», προέβλεψε ο κ. Στέφανος Μάνος. Ωστόσο, αναφερόμενος στον Λουκά Παπαδήμο είπε ότι «επέβαλλε την τάξη και τη σοβαρότητα» και πως επί της διακυβέρνησής του έγινε χωρίς κραδασμούς η διαγραφή μέρους του χρέους.

Πρόταση για μισθούς και συντάξεις

«Μπορούμε να δώσουμε σε όλους τους Έλληνες 700 ευρώ σύνταξη στα 67. Όλοι το ίδιο: βουλευτής, αγρότης, νοικοκυρά, χωρίς εισφορές! Το κόστος θα είναι 15 δισ. ευρώ, ενώ τώρα πληρώνουμε 18 δισ. ευρώ», επεσήμανε ο κ. Μάνος.

Από την πρόταση αυτή εκτίμησε ότι «πάρα πολλοί θα ωφεληθούν» και προσέθεσε: «Οι αγρότες θα πάρουν αυξημένη σύνταξη, οι εργαζόμενοι θα δουν να μεγαλώνει ο μισθός τους, οι εργοδότης θα μειώσουν το κόστος τους, αφού θα πάψουν να συνεισφέρουν».

Αδήριτη ανάγκη ο σχηματισμός κυβέρνησης

Την ανάγκη την επόμενη ημέρα των εκλογών η Ελλάδα να έχει κυβέρνηση, προέβαλαν όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές, που ήταν καλεσμένοι στην εκπομπή «Αποκαλύπτω».

Όσο κι αν ο πολιτικός χάρτης αλλάξει, όσα νέα πρόσωπα να κληθούν να αποφασίσουν για το μέλλον μας, η χώρα δεν πρέπει να οδηγηθεί σε ακυβερνησία.

Ωστόσο, οι αλλεπάλληλες κόντρες κατά τη διάρκεια της εκπομπής μεταξύ του Πέτρου Τατσόπουλου, υποψηφίου στην Β΄ Αθηνών με το ΣΥΡΙΖΑ και της Τάνιας Ιακωβίδου, υποψήφιας στην Β΄ Αθηνών με τη Ν.Δ., ήταν εκδεικτικοί.

Τι θα γίνει άραγε εάν περάσουν το κατώφλι της Βουλής οχτώ ή περισσότερα κόμματα μένει να το δούμε και εντός της αίθουσας του Κοινοβουλίου.

Ένα διαφορετικό χρώμα στην εκπομπή έδωσε η παρουσία του Σπύρου Τσιάκαλου, γνωστού ως Παπατσάκαλου, ο οποίος είναι υποψήφιος Αττικής με το ΛΑ.ΟΣ.

2DSC6986

Πέτρος Τατσόπουλος, υποψήφιος Β΄ Αθηνών ΣΥΡΙΖΑ

«Ο κόσμος φοβάται την ακυβερνησία και αυτόν το φόβο του τον έχουν προκαλέσει. Εάν δεν συνεργαστούμε, θα επιβληθεί η συνεργασία», εκτίμησε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον κ. Τσατσόπουλο αυτό «θα επιβάλλει το εκλογικό αποτέλεσμα. Δεν έχουν την πολυτέλεια ούτε οι κάτοικοι της χώρας, ούτε η οικονομία μας, να πάμε πάλι σε εκλογές», σημείωσε.

Τάνια Ιακωβίδου, υποψήφια Β΄ Αθηνών Ν.Δ.

«Επιτέλους να κυβερνηθεί ο τόπος. Τα τελευταία δύο χρόνια υπήρξε πλήρης ακυβερνησία», διαπίστωσε η κ. Ιακωβίδου. «Αυτό δεν το έχει βιώσει άλλη η χώρα, υπήρξε απόλυτη οικονομική καταστροφή», είπε και προσέθεσε ότι πλέον «δεν υπάρχει μεσαία τάξη, έχει διαλυθεί».

Ιωάννης Κοραχάης, υποψήφιος Β΄ Αθηνών Ν.Δ

«Η πολυκομματική Βουλή θα μπορούσε να σημαίνει, ότι απομακρύνεται η αυτοδυναμία», σημείωσε ο κ. Κοραχάης.

«Η Ν.Δ. πρέπει να έχει μία ισχυρή εντολή, να είναι το κόμμα - πυρήνας. Θα υπάρξει λύση, δεν πρέπει να δημιουργήσουμε στο λαό πανικό», προσέθεσε ο ίδιος.

Οι καλεσμένοι αναφέρθηκαν, επίσης, στην λαθρομετανάστευση, το πανεπιστημιακό άσυλο, αλλά και τα πετρέλαια στο Αιγαίο.

Ο Βασίλης Καπερνάρος, υποψήφιος στην Β΄ Αθηνών με τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» θωρεί επικίνδυνο ότι «οι Τούρκοι πέρασαν από τη Βουλή τους να δίνουν άδεια σε οποιονδήποτε τρίτο θέλει να πάει να "τρυπήσει". Η Τουρκία μάς είπε casus belli και εμείς δεν είχαμε το θάρρος να ορίσουμε τα 12 ναυτικά μίλια ούτε στο Ιόνιο».

Τα ερωτήματα και τις παρατηρήσεις του κοινού στο στούντιο μετέφερε ο Χάρης Λαζαρόπουλος, ο οποίος ήταν σε είναι σε συνεχή επαφή με τους τηλεθεατές.

Ας σημειωθεί ότι τις επόμενες ημέρες, μια πολιτική προσωπικότητα πρώτης γραμμής θα βρίσκεται στο στούντιο της εκπομπής «Αποκαλύπτω» και αμέσως μετά εκπρόσωποι κομμάτων θα απαντούν σε ερωτήματα.

1DSC6971

Δείτε στα βίντεο που ακολουθούν:

1) Στ. Μάνος: Να σχηματιστεί κυβέρνηση με οποιοδήποτε τίμημα
2) Στ. Μάνος: Ο Παπαδήμος επέβαλλε τάξη και σοβαρότητα
3) Στ. Μάνος: Κυβέρνηση ακόμη και Αριστεράς
4) Στ. Μάνος: 700 ευρώ σύνταξη στα 67
5) Η απάντηση του Κ.Χαρδαβέλλα στους τραμπούκους
6) Π. Τατσόπουλος: Θα επιβληθεί η συνεργασία.
7) Τ. Ιακωβίδου: Επιτέλους να κυβερνηθεί ο τόπος.
8) Ι. Κοραχάης: Μην προκαλέσουμε πανικό στο λαό
9) Μεγάλη ένταση μεταξύ Τατσόπουλου – Ιακωβίδου
10) Νέα ένταση μεταξύ Τατσόπουλου – Ιακωβίδου
11) Ο Βασίλης Καπερνάρος για τα πετρέλαια και την Τουρκία

Δείτε προηγούμενες εκπομπές:

Ελπίδα και ανάπτυξη θέλουν οι νέοι

Βασίλισσες της διαφθοράς Ελλάδα και Μποτσουάνα

Λερναία ύδρα η διαφθορά στην Ελλάδα

Πόσα μας χρωστούν οι Γερμανοί!

Έλληνες πολίτες Α' και Β΄ κατηγορίας!

Ποιους «κρατάει στο χέρι» ο Άκης

Τι κυβέρνηση θα έχουμε στις 7 Μαΐου

Πώς θα γίνουμε... Βούλγαροι και Ρουμάνοι

Το 15% των νέων έχει πάει σε ψυχίατρο!

Άνεργοι σε απόγνωση – εργαζόμενοι απλήρωτοι

Το μεγάλο δίλημμα ζωντανό πάντα: Ευρώ ή δραχμή;

Μία βόμβα στην καρδιά της ελληνικής κοινωνίας

Τo «τσουνάμι» των νέων οδυνηρών μέτρων

Τιμωρία ενόχων: Στο σκαμνί αυτοί που κατέστρεψαν τη χώρα

Ελληνικά Πετρέλαια: Οι μυστικές συμφωνίες και το προεκλογικό παιχνίδι